Mooie Oude IJssel

Zondag 23 juni 2013. Oude IJssel: Voor de foto’s zie http://www.lkv-njord.nl/fotoboek.php?id=168 De voorspellingen rond het weer waren niet goed. Toch liet een aantal mensen van Njord zich niet ontmoedigen. Voor deze korte tocht waren ook de cursisten Isabelle, Daniël en Björn uitgenodigd. Van Njord waren Ron, Lidy, Eric, Maarten en Henk van de partij.

Bij de sluis De Pol, ongeveer 5 km voor Doetinchem, te water. Met een aardig windje merendeel van achter, en al slalommend de vissers ontwijkend, door een mooi landelijk en rustig gebied richting Doetinchem. daar dichtbij de pannenkoekenboot aan de kant voor een welverdiende pauze. Daar stond een luxe dubbelzits bank op ons te wachten. Of was het een ligbank. In ieder geval ontbrak de rugleuning wat wellicht op te lossen is door met de ruggen tegen elkaar te gaan zitten. Maar met het zonnetje erbij was het er goed toeven en relaxed keuvelen.

Na deze stop langs de pannenkoekenboot en onder de Europabrug door. Blijkbaar was bediening aan boord mogelijk omdat een kajuit raam van de pannenkoekenboot was voorzien van bel om de bediening op klandizie te water te attenderen. Van deze mogelijkheid hebben wij helaas geen gebruik gemaakt. Wellicht was het een primeur geweest om een vers gebakken pannenkoek in de kano te nuttigen.

Met wisselend zon en een bui het mooie stukje naar Laag Keppel, waar aan onze rechterzijde het kasteeltje vanachter de bomen tevoorschijn kwam. Bij de brug van Laag Keppel stond de oude molen met draaiende wieken op ons te wachten en zaten er zo’n kleine 10 km op en was het tijd huiswaarts te keren.  Maar niet voordat Eric op ijsjes trakteerde. Had die beste ijscoman ook nog wat klandizie. Een tochtje dat er wezen mag en niet ver van huis. Voor herhaling zeer geschikt.