Gletschermeren meivakantie 2013

Gletschermeren meivakantie 2013

Deze meivakantie 27 april – 4 mei staat een combinatieprogramma in de Alpen op het programma. Het centrale thema is GLETSCHERMEREN. Daar zijn er veel van . We kozen het COMO meer in Italië en het VIERWOUDSTREKEN meer in Zwitserland uit.  We hebben beide opties uitgewerkt en beslissen daags voor het vertrek , afhankelijk van de weersverwachting waar we heen gaan. In mei kan het namelijk met net zo veel gemak 20 graden of 10 graden zijn. Wanneer het erg fris wordt in Zwitserland, wijken we uit naar het 200 km verder gelegen COMO meer.

Daar willen we met vlakwaterkano’s dagtochten gaan varen. We kamperen op een centrale uitvalsbasis. Op de heen en terugweg naar het COMO meer en in de omgeving van het VIERWOUDSTREKEN meer bieden we wildwatertochten aan. De rivierkeuze is afhankelijk van de aanmeldingen en de actuele waterstanden. Reis en verblijf op eigen kosten. Njord is vaar organisator. Deelname op eigen risico.

Graag aanmelden bij Bert Roest roest.1@hccnet.nl  of Eric van Capelleveen eric@lkv-njord.nl

Enkele impressies COMO meer

Enkele impressies VIERWOUDSTREKEN meer

De wildwater vaar opties

De wildwater opties WW I/II nabij Luzern zijn de Vorderrhein (traject Versam-Reichenau) ; Mueta, Hinterrhein tot Reichenau, Urner Reuss en Kleine Emme respectievelijk de Reuss in Noord Zwitserland. Welke rivier(en) we varen is afhankelijk van de deelnemers, waterstanden en het weer. Nabij het Comomeer is de Adda en de Mera ook een optie. Hiervoor is verkenning vooraf echter noodzakelijk. Kijk op http://www.kajaktour.de/schweiz.htm

Rivieren in de omgeving Luzern

Rivieren nabij Comomeer