Varen op de Erft 2012

Varen op de Erft september 2012

Zondagochtend drie man sterk met schitterend weer naar Neuss waar de Erft in Rhein stroomt. Het was druk dus eerst maar afvaren en wat spelen in de kleine stroomversnellinkjes. Onderweg dreven er veel waterhyacinthen in het water. Een fraai gezicht. Op de Rhein voeren grote aken, Indrukwekkend vanuit een kleine kayak. In de Sporthaven aangekomen de wandelschoenen aan en de 2 km gelopen naar de Gnadermuhle waar onze auto stond. De boten opgehaald en nu opvaren naar het wildwaterparcours bij de Gnadermuhlebrug. Daar lekker gevaren in de  strakke golf waar je van keer water naar keerwater kan schieten. Het bleek tegelijk oefentijd voor de lokale kanoclub, dus even ruimte geven aan elkaar. Tobias voer naar de speelgolf en vermaakte zich daar. Terug naar Nederland via Goch en Kleve. Onderweg nog een biertje op het terras in ’s Heerenberg. We moesten aardig op tijd zijn om onze siciliaan op te halen in Doetinchem, maar waren netjes op tijd. Voor foto’s kijk je op fotoboek