Kanocursus / Kanoclinics 2012

Kanocursus / Kano clinics 2012

Kanovereniging NJORD verzorgt ook dit jaar weer een kanocursus / kanoclinics voor belangstellenden die de beginselen van de kanosport willen ervaren en gelijk wat willen opsteken.

De cursus staat op voor zowel kinderen als volwassenen en begint met het watervrij maken in een zwembad. Daarna volgt op de Berkel een viertal vrijdagavonden en/of zaterdagochtenden waarop de cursisten op speelse wijze ervaring op doen met het kanovaren. Dat kan naar keuze variëren van recreatief vlakwatervaren op beken/rivieren naar keuze met een open Canadees of een deels gesloten vlakwaterkano. Ook wordt het varen met een wild water kayak en/of het spelen van kanopolo (waterpolo met een kayak) beoefend. Ook bestaat de mogelijkheid van de lage of hoge glijgoot af te springen en zo het gevoel van wild water varen te leren kennen. Na de cursus die één zondagochtend (3 juni) en drie vrijdagavonden ( 8,15 en 22 juni)  beslaat, kan de cursist met een gerust hart gaan varen omdat hij/zij de beginselen van kanosport geleerd heeft. Op 24 juni wordt de cursus afgesloten met een kindertocht met picknick.

Kijk voor les 1 op http://www.lkv-njord.nl/index.php?id=971

Kijk voor les 2 op http://www.lkv-njord.nl/index.php?id=973
Kijk voor les 3 op http://www.lkv-njord.nl/index.php?id=974
Kijk voor les 4 op http://www.lkv-njord.nl/index.php?id=975

Liefhebbers die de smaak te pakken hebben gekregen kunnen tevens een keer mee gaan varen op een geplande vlakwatertocht of wildwater activiteit. Zie http://www.lkv-njord.nl/kalender.php

De kosten bedragen € 35,– voor volwassenen en € 17,50 voor kinderen tot en met 11 jaar.
Wordt/blijft een cursist een kalenderjaar lid, dan worden de cursuskosten verrekend met het lidmaatschap.

Wil je indruk van wild water varen kijk op http://www.lkv-njord.nl/pwbz.php

Deelnemers ontvangen een instructieboekje.
Locatie: Hoeflingweg 4 te Lochem (achter politiebureau)

Inlichtingen en opgave bij Eric van Capelleveen 0653.260.109 of 0573.454.132 Email eric@lkv-njord.nl