Rondje Oude Water

Rondje Montfoort/ Oudewater/ Linschoten 22 april 

Het rondje voort ons over de Hollandse IJssel, de Lange Linschoten en de Montfoortse Vaart. “De Lange Linschoten is kronkelend, met rietkragen en waterlelies, en met knotwilgen en boerderijen omzoomd. Echt zo’n riviertje dat smeekt om een kano”. Zomaar een stukje uit de beschrijving van de tocht  uit  “Kanoparadijs Nederland” van Frank van Zwol en Jolanda Linschoten. Maar al lang voordat dit boek geschreven werd had Njord deze tocht al ontdekt. Deze tocht is voor iedereen geschikt, Op de Hollandse IJssel kunnen we gemotoriseerde boten tegen komen. In het plaatsje Oudewater is er 1 overdraging.  

Gegevens van de tocht

  • Datum: zondag 22 april
  • Boten laden  8.00 uur
  • Vaarafstand   ca. 19 km
  • Vaarpunten   25
  • Vervoerskosten   € 6,-
  • Vaarleiding Hrry Romkema en Lidy Groeneveld
  • Aanmelden   t/m 18 april telefonisch bij Lidy  0575 528157

 Zie ook http://www.recreatiemiddennederland.nl/routes/lopikerwaard/kanoroutes/linschotenroute.html