Verslag trektocht Ems

Verslag weekend Ems 

Foto’s op http://www.lkv-njord.nl/fotoboek.php?id=96

Op zaterdagmorgen om 6.00 uur gaat de wekker af. Best vroeg, zeker voor Berend en Erik die de avond ervoor een whiskyproeverij hebben gehad. Wonder boven wonder waren de heren (Erik is bij ons blijven overnachten) zaterdagochtend snel uit bed en ogenschijnlijk nog fit ook.
Aangekomen bij het clubgebouw was Hans al volop in de weer. Rond 7.30 uur zijn we richting Duitsland gereden met 4 kajaks op het dak.
De auto van Hans zouden we ergens vlak bij een kanovereniging in Lingen parkeren. Aangekomen in Lingen, zagen we niet gelijk waar we moesten zijn. Op goed geluk spraken we een man aan die zijn hond aan het uitlaten was; of hij wist waar de kanovereniging zat. Nou , dat wist hij wel, of hij ook even de poort voor ons open zou doen? Onze verbazing was groot; het bleek een lid van de vereniging te zijn die tegenover het clubgebouw woont. De auto stond in ieder geval veilig. Dit begint goed.
Met z’ n 4-en in de andere auto zijn we naar het beginpunt in Rheine gereden. Na het inpakken van de boten volgt natuurlijk een lekker kopje koffie. Hans had een heerlijke appelflap meegenomen. Die hebben we in het zonnetje opgegeten.
Rond 10.15 uur zijn we weggevaren.
Er zat op bepaalde plekken een behoorlijk stroming, andere stukken weer veel minder of niet. Al met al hadden we er een behoorlijke vaart in. Zelfs Erik, die met zijn wildwaterpeddel vaarde, had de “ sloffen er behoorlijk in”.
De eerste pauze werden we verblijd met een overheerlijk koek van Erik. Tjonge, dat wordt wel behoorlijk doorpeddelen om alle kilo’ s er weer af te krijgen.
Er zat een leuke stroomversnelling in die we met onze boten konden nemen.
Daarnaast was er 1 sluisje op het traject dat we handmatig moesten bedienen. Civiel technicus Erik werd als vrijwilliger aangewezen om de sluis te bedienen. Na even oefenen ging dat goed. Er zaten ook voor hem nog leermomenten in. We waren echter allemaal blij dat er van de andere kant ook boten kwamen, ging het allemaal net even iets sneller.
Na een zonovergoten en prachtige tocht kwamen we rond 16.00 uur aan op de camping.
We hebben de tentjes opgezet en daarna het terras van het naburige restaurant bekeken; na een dagje varen ging een glaasje er wel in. In ons beste Duits hebben we maar gevraagd of we er ook konden eten (er was nl een besloten party) In plat Nederlands dialect werd ons verstaan gegeven dat dat geen enkel probleem was.
De serveerster bleek een gezellige Nederlandse die kon zingen en line-dansen. We hebben tot laat in de avond op het terras gezeten; heerlijk gegeten en gezellig gepraat.
Daarna nog even een borreltje bij de tent. Daar hoorde volgens Berend en Erik een chocolaatje bij. Ik snapte de logica niet, maar de chocolade sprak me wel aan. De heren hadden op de whiskyavond een doosje heerlijke pralines buit gemaakt, en die hebben we met z’ n allen opgegeten (weer een kilo erbij….) Dit alles gebeurde natuurlijk bij kaarslicht. Volgens Berend had Erik zelfs nog een doosje in zijn auto gelegd. Die staat in Vorden. En dat bij deze temperaturen……. Erik weet daar echter niets (meer?) van. Blijft natuurlijk de vraag wie van de 2 het beste geheugen heeft.
Het was een heerlijke avond; tot het slapen gaan in de korte broek en een shirt gelopen.
Voor Berend en mij was het de eerste nacht in ons nieuwe tentje. De thermokleding die ik altijd aan heb waren volstrekt overbodig, het was gewoon warm.
De volgende morgen scheen de zon volop; omdat we direct aan het water stonden, was het een prachtig gezicht. Douchen hebben we maar achterwege gelaten; de camping was nogal gedateerd en zag er niet zo fris uit. Maar ja, wat wil je ook voor 5 euro.
De tocht verliep weer voorspoedig; mooi weer, af en toe stroming en een mooie omgeving.
We waren op tijd terug bij de auto.
Al met al een heerlijk weekend met prachtig weer, mooie tocht, lekker eten en aangenaam gezelschap. Jammer dat het al weer voorbij is. Morgen om 6.30 uur gaat de wekker weer en begint het normale leven weer. Dat lijkt altijd mijlenver weg als je op het water zit.