Warme midzomertocht

Zaterdag 26 juni, warm en zonnig. Een perfecte dat voor de midzomertocht met de aansluitende barbeque. Alle deelnemers aan de kanoclinic waren present en samen met Albert, de fam. Groeneveld en Romkema werd gestart bij de Berkelstuw ter hoogte van het groene kanaal bij Eefde. Tenminste, een deel van de groep startte voor het lange stuk van 16 km. Het andere deel haakte na zes kilometer aan.  Het was de eerste echt tocht voor de kanoclinicers. Ze verbaasden zich erover dat er zo vaak werd gepauzeerd. Daarmee maakte zij dus ook kennis met het laatste, en niet het onbelangrijkste, deel van de clinic, de koffiestops. Er was volop tijd voor allerlei natjes en droogjes, waarbij Henk het niet kon laten de eskimorol maar eens te doen. Er viel zeker nog wat recht te zetten na die mislukte rol op de Waddenzee.
Met een relaxed tempo werd naar het clubhuis gevaren, waar Janny en Jan van de kantine al de voorbereidingen van barbeque waren begonnen. Daar waren inmiddels ook de familie Roelofs en Ruesink gearriveerd, die alleen het luie deel van deze dag wilden beleven. Gelukkig had onze onvolprezen voorzitter het dak van de partytent voor ons laten staan zodat we beschermd tegen de zon konden genieten van het lekkers dat Jan en Janny voor ons in petto hadden.
De jeugd testte de mini-WW baan, die stond opgesteld, wat hen blijkbaar inspireerde om, nadat de buikjes vol waren, ook nog maar eens de glijbaan af te sjezen. Zelfs Jaqueline Boonstra liet zich verleiden door haar kinderen, of het was om gezichtverlies te voorkomen, tot het aangaan van deze uitdaging. Deze volbracht zij met verve, waarna haar man niet achter kon blijven. De acties zelf zijn niet volledig op de plaat vastgelegd, maar wel het resultaat, zie de foto’s op http://lkv-njord.nl/fotoboek.php
Een volwaardige afsluiting van de clinic. Voorheen heette het gewoon nog kanocursus, maar Njord gaat met zijn tijd mee. De groep was klein, maar het was er niet minder leuk door. Vooral omdat we dit jaar een enthousiaste en gezellige groep kende, die de vaardigheden snel onder de knie kregen. De familie Milner (Patrick, Ellen, Manon en Elise) was zelfs zo enthousiast dat zij lid zijn geworden. We hopen volgend jaar weer wat meer leden bij deze tocht en BB te zien, want het was dit jaar wat aan de magere kant. Desalniettemin, een geslaagde en vooral gezellige dag.

Henk Groeneveld