Verslag Blokzijl

Toertocht Blokzijl
Op 25 april om acht uur boten laden voor de toertocht Blokzijl is wel vroeg voor de zondagmorgen. Het weer belooft gelukkig veel. In de buurt van Zwolle blijken wij niet de enige, die deze morgen vroeg op pad zijn gegaan. De weg naar het noorden is al druk met dagjes mensen en vooral veel motoren richting Assen.
We vinden een mooie instapplaats bij Muggenbeet en starten onze tocht met kleine slootjes en twee kleunplaatsen richting Blokzijl. Het bezoek aan het pittoreske stadje is de moeite waard en op het terras aan de haven is het prima vertoeven. Het is er een gezellige drukte. Van de gelegenheid om te gaan zwemmen in het nog koude water in de gracht van Blokzijl, maakt slechts één clubgenoot gebruik.
We vervolgen de tocht via de Roomsloot in de richting van de Weerribben. Met het riet nog laag, genieten wij van het uitzicht over de landerijen en de natuur. We varen door het plaatsje Nederland en maken een stop bij het bruggetje nabij Kalenberg. Het is er bevolkt met fietsers, wandelaars en boten. Rick, Koen en Guus bedienen regelmatig de brug en dat levert een fooi en cashewnoten op.
De tocht door de Heuvengracht en de Wetering terug naar Muggenbeet is fraai. Zowel op het water als aan de wal is steeds wat te zien. Terug bij de botenwagen betrekt de lucht en bij het wegrijden vallen de eerste druppels. Wij kijken terug op een mooie tocht met heerlijk weer. Petje af voor Rick en Evelien, die samen de tocht van ruim 16 kilometer hebben gevaren.
Bart van Alten