64 leerlingen Staring college genieten

Afgelopen dinsdag 7 juli was het een drukte van belang op en rond het botenhuis. Om negen uur verschenen 32 leerlingen uit de eerste en tweede klassen van het Staring College uit Lochem voor hun deel in de jaarlijkse sportdag. Zij hadden ingeschreven op onze kanoclinics. Die bestonden uit vier onderdelen. Vier a zes leerlingen konden gaan Canadees varen, waarbij Inge hun de kneepjes van het varen bijbracht. Bij Yvonne, geassisteerd door Sangita en Leo konden twaalf leerlingen vlakwatervaren. Ze kregen een mini kanocursus op een mooie beek/rivier en in een fraai zomerzonnetje. Nog eens acht leerlingen werden eerst geintrueerd wat kanopolo eigenlijk is en vervolgens in wetsuites, helmen, en zwemvesten gehesen om daarna op de Berkel een potje kanopolo te gaan spelen. Dat onderdeel werd verzorgd door Guido Stam (clan Warnsveld) en Tobias. Tenslotte konden nog een acht leerlingen terecht bij Guido en Eric die hen over de kleine en daarna grote glijgoot loodsten. Aansluitend was er een slalomparcours over de Berkel gespannen waar men behendigheid met de kayaks kon beoefenen. Elk uur werd er gewisseld en in de middag kregen we nog eens 32 leerlingen. We zagen veel enthousiasme en lef bij de leerlingen , zowel bij de jongens als de meiden. Na afloop werden we hartelijk bedankt voor onze inzet en het plezier dat de leerlingen waarneembaar hadden gehad. En nu maar hopen dat een aantal bij ons wil komen blijven sporten.