WW Erft Maart 2009

Tocht voor beginners

Weer even geleden dat we hier zijn geweest. En dat terwijl de meesten van ons het hier geleerd hebben
 
Speciaal voor hen die het wild water varen wel eens willen proberen gaan we weer naar de Erft toe. Deze rivier die gevoed wordt door regen en de brongemalen van de bruinkoolmijnen heeft een water temperatuur die acceptabel blijft ook in de winter- en lentemaanden. Het traject is circa 2,5 km lang en je vindt daar circa 7 stroomversnellingen van verschillende moeilijkheidgraden. Afhankelijk van de ervarenheid van de deelnemers gaan we juist op de hindernissen die bij hun ervaring past oefenen. We beginnen bij de Gnadermuhle en eindigen in de Sporthaven van Neuss aan de Rhein. Afhankelijk van  weer en zin varen e het traject twee keer. Om er te komen rijden we ruim 1,5 uur vanuit Lochem. We vertrekken dus op tijd op weer op tijd terug te zijn. De laatste keer dat we hier waren werd er gewerkt aan heuse slalompoortjes.
 

De vaarroute van de Erft Vaarders vermaken zich onder de Gnadermuhle brug

 
Aanmelden bij Leo de Jong uiterlijk op donderdag 13 maart 21:00.
Kosten : € 9.00 per persoon voor de vervoerskosten
Ervaring is niet vereist; Een wetsuite en zwemvest wel. Beschikbaar in het botenhuis.
De reistijd naar Neuss is ruim 1,5 uur.
Vertrek : ca 9:00 Lochem ; terug rond ca 18:00
Telefoon 053-4329960 of leodejong.enschede@planet.nl