Oefenen in het warme water

Januari is traditioneel getrouw het moment van het jaar om je voor te bereiden op de uitdagingen van voorjaar en zomer die de kanosport biedt. De leden van kanovereniging LKV Njord uit Lochem en omstreken laten zich dat maar één keer zeggen. Op zondagmiddag melden ze zich gewapend met een twintigtal boten bij het zwembad de Meent in Lochem om daar hun kanokunsten te beoefenen. Er wordt geoefend met het eskimoteren. Dat is de vaardigheid om wanneer men onverhoeds is omgeslagen, met één peddelslag en heupzwaai weer boven water te kunnen varen. Iets wat erg handig is als je in wild water vaart of door de golven van de branding toch omslaat. Ook oefenen de vlakvaardervaarders op redding op groot water. Handig wanneer je op meren en grote plassen, dan wel Waddenzee vaart en je moet elkaar een handje helpen. Je kunt immers niet aan een steigertje gaan liggen. Naast deze speciale technieken wordt aan conditie training gedaan. Behendigheid, stuurmanskunst en uithoudingsvermogen zijn de sleutelwoorden voor de wild water vaarders die, in deze tijd wanneer het water buiten wel erg fris is, in het warme water hun conditie op peil houden. Een filmpjes geeft u een goede impressie van dit gebeuren. Download