Vooraankondiging Kajak Festival 2008

Vooraankondiging Kajak Festival 2008

Rijswijk, 9 juli 2008

Op 19, 20 en 21 september vindt de eerste editie van het Kajak Festival plaats. Het festival zal plaats vinden bij wildwater complex Dutch Water Dreams in Zoetermeer. Het belooft een spectaculair kajak en kano evenement te worden, waarbij alle wildwater disciplines samenkomen. Het weekend zal in teken staan van het Nederlands Kampioenschap (NK) slalom (Olympische sport), NK Freestyle, NK Afvaart en het NK BoaterX. Daarnaast zijn er tal van andere kajakactiviteiten en bezienswaardigheden. Er zijn clinics voor beginners en gevorderden. Tevens viert de Nederlandse Kano Bond (NKB) haar 75 jarig jubileum tijdens dit weekend.

Het Kajak Festival is een initiatief van de Nederlandse Kano Bond. De Nederlandse Kajak- en Kanosport bestaat uit vele disciplines, die tot voorheen individueel hun wedstrijden organiseerden. Dit is vanaf 2008 op wildwater verleden tijd! Alle wildwater disciplines in één weekend – het gezamenlijk NK wildwater is geboren!

De NK wildwater disciplines zullen zijn; NK Slalom, NK Freestyle, NK Afvaart, NK BoaterX. Een korte toelichting van de sporten volgt hieronder.

NK Afvaart: Zo snel mogelijk een wildwatertraject varen in
supersnelle afvaartboten.
NK Slalom: Zo snel mogelijk een wildwaterparcours varen. Daarbij
dienen de groene poortjes stroomafwaarts te worden gevaren en
de rode poortjes stroomopwaarts. Bij missen of raken zal er
straftijd bijkomen. De snelste zal winnen.
NK Freestyle: Zo veel mogelijk punten scoren door spectaculaire
moves te maken in een wildwatergolf. Salto’s, carthwheels en
donkey flips, ze tellen allemaal. Een jury beoordeelt de moves tot
er een winnaar uit komt.
NK BoaterX: Zo snel mogelijk een wildwatertraject varen. Daarbij
worden een aantal keerwaters aangevaren. De kajakkers starten
met 4 of 5en tegelijk waarbij alles onder ethische
verantwoordelijkheden is toegestaan.

Naast het gezamenlijk NK, viert de NKB dit jaar ook haar 75 jarig jubileum. Dit wordt gevierd door middel van een receptie en een feest op zaterdag. Ter ere van dit jubileum zijn er tal van kajak- en kanoactiviteiten rondom Zoetermeer. Iedere kajakker / kanoer kan zich aansluiten bij één van de verenigingen die op deze feestelijke dag een tocht of ontmoeting organiseert. Uiteindelijk komt alles samen bij Dutch Water Dreams te Zoetermeer voor de officiële viering.

Tevens zijn er diverse side-events naast het NK Wildwater en het 75 jarig jubileum. Zo is er een Kanopolo jubileum wedstrijd en een kanopolo wedstrijd voor scholen. Zijn er diverse kajakclinics voor beginners tot gevorderden. Is er voor jong en oud van alles te doen en kan men rond snuffelen op de markt die gevuld is met producten van branchegerelateerde bedrijven. Kortom, er zijn volop activiteiten en
er is volop spektakel!

Meer informatie en inschrijvingen zijn te vinden op:

www.nkwildwater.nl en www.nkb75jaar.nl.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peak Events:
Wout van Hoof
W: www.nkwildwater.nl / www.nkb75jaar.nl
E: woutpeakevents.nl
T: 06-30731402