Veluwerally 2008

Ook dit jaar willen we als vereniging deelnemen aan de 31e Veluwe Rally. We hopen voldoende deelnemers te hebben voor de C-10 en misschien slepen we weer de trofee voor de meeste deelnemers in de wacht. Inschrijving voor de C-10 staat voor iedereen open, ervaren of minder ervaren, het maakt niet uit. We moeten er wel rekening mee houden, dat er voor de C-10 voldoende “sterke”mensen meegaan. Het is natuurlijk ook voor de kinderen leuk om met zo’n grote boot op de IJssel te varen, hun vader of moeder zijn dan wel nodig om de mindere krachten te compenseren. Ga je in een eigen kajak dan is het noodzakelijk dat je al eens op de IJssel of vergelijkbaar groot water gevaren hebt.
 
Op de website www.veluwerally.nl is de bijgaande informatie te vinden.

De VELUWE RALLY is een van de grootste kano-evenementen in Nederland. De tocht wordt georganiseerd door Gewest Oost van de NKB,. Deze prestatietocht is bedoeld voor iedere ervaren kanovaarder. De oudste deel-nemer is inmiddels 80 jaar!

De Veluwerally wordt elk jaar gehouden op de laatste zondag van september.

De tocht voert stroomafwaarts over de IJssel van Giesbeek naar Zutphen (ca. 35 kilometer), Deventer (ca. 50 kilometer) of Kampen (ca. 100 kilometer).
Ook dit jaar starten we weer vanaf het Meentse strand van het recreatiegebied Rhederlaag.

VAARSCHEMA OP ZONDAG
Starttijden Rhederlaag
07.30 uur  100 km-vaarders, naar Kampen
08.00 uur   50 km-vaarders, naar Deventer
08.30 uur   35 km-vaarders, naar Zutphen
09.00 uur  Sluiting van de start.

KOSTEN
Het inschrijfgeld bedraagt € 10,00 p.p. Leden van de NKB betalen € 8,00 p.p. Inschrijvingen na 16 september kosten € 2,- p.p. extra. Er vindt geen restitutie plaats indien het evenement door overmacht wordt afgelast.

PRIJZEN
Elke succesvolle deelnemer ontvangt een medaille.  De verenigingen met de meeste succesvolle vaarders op een afstand krijgen een herinnering.

REGLEMENT
Het dragen van een zwemvest is verplicht. Vaarders jonger dan 14 jaar in een eigen boot moeten onder begeleiding van een volwassenen varen. Om de overlast voor de beroepsvaart te beperken moet er rechts gevaren worden. Iedereen neemt deel voor eigen risico en is zelf verantwoordelijke voor het nakomen van de vaarreglementen.

We zoeken vrijwilligers die bereid zijn deelnemers naar Giesbeek te brengen en/of op het eindpunt in Deventer weer op te halen. Meld je aan, we zijn je heel dankbaar, vraag maar na aan de lieve dames, die ons al eens hebben gereden.
Om de organisatie eenvoudig te houden varen we de 50 km  tot Deventer.
 
Alle gegevens op een rij:
 
Tocht:                         Veluwe Rally
Dag:                            zondag 28 september 2008
Vertrek:                       6.00 u botenhuis
Terug:                         ± 19.00 u
Kosten:                       € 8,00    na 16 september € 10,00
Kosten vervoer:          € 4,00
Sluiting inschrijving:    21 september opgave voor 16 september geeft
                                   € 2,00 voordeel
Vaarpunten:                25
Aanmelden bij:            Hans Maarse  tel. 0573-253242 
                                   jhm-maarsehetnet.nl
 
Bij inschrijving heb ik de volgende gegevens nodig:
je naam eigen boot / Njord boot / C-10 kun je personen vervoeren? ja/nee kun je boten vervoeren? ja/nee