Njordleden in de wolken

[b]Een tocht met een ?luchtje?!!![/b]

Ik zie u denken; hoe zo een luchtje? Ja de ontknoping komt iets verder?.
Zondag 20 mei, om 7.30 uur verzamelen bij de vereniging in Lochem. Dus voor dag en dauw het bed uit (voor mij wel voor de zondag). Nadat de boten waren geladen ging de autoreis richting Lisse. Rond 10.30 uur waren we op de plek van bestemming. Na een kop koffie en een broodje werden de boten te water gelaten, en kon de tocht beginnen!
Even verderop konden we al genieten van een schitterend uitzicht over de bollenvelden, ?n natuurlijk de heerlijke geur van de paarse hyacinten. Een van de heren, (sorry ik ken jullie nog niet allemaal bij naam) maakte de opmerking dat hij deze luchtjes herkende vanuit de winkelstraten, waar dan dames met net iets teveel parfum op langs kwamen?
Ja, smaken verschillen, maar de geur van deze hyacinten vond ?k heerlijk!
Iets verderop was een boer op het land aan het werk, en toen hij onze boten zag aankomen was hij zo galant om de draaibrug even te draaien, zodat wij vrij doorgang kregen. Een ervaring op zich?(voor mij althans).
Na een poosje kwamen we in het dorp Hillegom. We voeren langs de achter tuinen van verschillende huizen, waar het vaak een drukke bezigheid was, met dit mooie weer!
Ja, het was dubbel genieten; ?n de vaak mooie vergezichten in verschillende kleuren en dan het heerlijke zonnige weer, het kon gewoon niet beter.
Na een stop ging het richting de Keukenhof. Voor ons was de Keukenhof een bezienswaardigheid, maar wij waren volgens mij voor de bezoekers van de Keukenhof een bezienswaardigheid. Menigeen werd daar in de kano op de foto gezet. Op de rand van het terrein hielden we weer een pauze, en voor velen was dit even h?t moment om de ogen te sluiten en te genieten van de zon. Iemand was alvast weer in de boot gaan zitten en daar in slaap gevallen. We hebben hem toch maar even wakker gemaakt om een nat pak te voorkomen!
Nu het laatste stukje nog terug richting auto. Dit stuk leek meer qua natuur op het landschap zoals bij ons; bomen en grasland.
Half 4 waren we terug bij de auto?s, en na nog even iets te hebben gedronken werden de boten geladen en ging het weer richting Lochem. In het begin even in de file, maar na een pitstop bij de McDonald?s waar een lekker ijsje achterover werd geslagen, konden we zonder file onze weg voortzetten zodat we moe maar voldaan om 19.00 uur weer bij ons verzamelpunt arriveerden. We konden terug kijken op een heerlijke goed verlopen dag. Gabrielle en Lidy als vaarleiders bedankt voor deze geweldige tocht ?m?t een luchtje??, en natuurlijk ook alle anderen voor de gezelligheid.
Ik ga zeker nog een keer weer mee als introduc?.

Groeten en iedereen een goed vaarseizoen gewenst,

Antoinet Wippert

[b]Njordleden in de wolken[/b]

Vanwege de hete aprilmaand was de bollentocht vorig jaar afgelast. Alle bollen waren al uitgebloeid tegen de tijd dat we de tocht op de kalender hadden staan.
Ook dit jaar begon kritisch maar dan in een ander opzicht; de eerste 3 tochten van het seizoen waren dit keer wegens slechte weersomstandigheden afgelast. Uiteraard begon het daarom bij mij te kriebelen naarmate de bollentocht dichterbij kwam. Gelukkig bleken alle twijfels over het weer overbodig. Het was zondag een stralende dag met lekkere zachte temperaturen. Ideaal voor een tochtje in een kano.
Met 14 man sterk zijn we s?ochtends richting Lisse gereden; Lidy, introduc? Antoinette, Diederik, Bart (Kers), Yvonne, Leo, Jannie, Eric, Hans, Remco, Marlies, Koen, Rik en ondergetekende. Vol goede moed reden we rond 8.00 uur in een sukkeldrafje over de A-1 richting de bollen.
Voor mij was het de eerste keer met de botenwagen erachter. Maar voor alles moet een eerste keer zijn, dus ook voor dit soort klusjes. Gelukkig kreeg ik steun van tom-eric die het geheel samen met tom-tom in juiste banen leidde. (of was het ?ondanks? tom-tom in juiste banen leidde?)
De tocht omvatte een grote lus in de Bollenstreek met daarin oa Hillegom, Lisse en een klein stukje Keukenhof. Voor dat laatste waren we uiteraard allemaal meegegaan.
Het begon al goed; de auto?s en de botenwagen konden we prima kwijt aan de waterkant. We vielen niet op tussen de gigantische hoeveelheden buitenlandse campers die hier (illegaal) stonden voor een overnachting.
Het was weer even wennen om de boten te laden; hoe zat het allemaal ook al weer?
Rond 11.00 uur zijn we vertrokken richting Hillegom. Lidy met Antoinette in een Canadees en Yvonne bij Marlies en de kinderen in hun Canadees. De jongens hadden er duidelijk plezier in; regelmatig zag ik ze even over hun voorvaarder Yvonne heenkijken alsof het een zeeschip betrof; als een echte kapitein keken ze uit over de horizon.
Wat me opviel was dat er al heel wat velden waren geruimd en dat er een heel aantal velden waren dat nog niet in bloei stond. Ik had ??n grote bloemenzee verwacht, maar dat bleek niet het geval. De bollenvelden die wel in bloei stonden, waren echter prachtig en vooral de geur van de hyacinten was echt verrukkelijk! We raakten dan ook helemaal in de wolken.
Net buiten Hillegom hebben we even gepauzeerd. In het zonnetje was dat absoluut geen straf. Menigeen heeft dan ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om even de ogen te sluiten en helemaal tot rust te komen. Op het stuk vaart tussen Hillegom en Lisse hadden we een stevige wind in de rug, waardoor we al heel snel bij de Keukenhof in de buurt kwamen. Wat mij gelijk opviel was de enorme drukte met auto?s en de grote hoeveelheid mensen tussen bollen, op het molentje en op de bruggetjes. We zijn een klein stukje langs het park gevaren en op een onopvallend plekje aan de rand van het park even uitgestapt om te pauzeren en te genieten van de velden rondom ons heen. Marlies heeft getrakteerd op bananencake en Rik heeft ons een echte Hollandse mop verteld!
Na de overheerlijke pauze in het gras, zijn we weer ingestapt voor het laatste en mooiste deel; langs de keukenhof heen. Het aantal keren dat we zijn gefotografeerd is niet meer te tellen; uiteraard glommen we van trots! Bart heeft geprobeerd om onder een zeer laag bruggetje door nog wat verder het park in te komen, maar hem werd op duidelijke wijze te kennen gegeven dat dat niet de bedoeling was??pfff????.Stresskippen????.
Wat we zagen was ??n grote drom mensen met camera?s op hun buik die in file langs perkjes met bloemen liepen. Wat we hoorden was een kakofonie van allerlei gekakel behalve het Nederlands.
Wat een heerlijk gevoel van vrijheid overvalt je dan als je dit vanuit je kanootje kunt aanschouwen.
Nog een laatste keer hebben we de heerlijke geuren opgesnoven. Daarna hebben we het laatste stukje gevaren.
Nadat we de boten hebben opgeladen zijn we, uiteraard, in de file terecht gekomen???.Logisch, de eerste mooie zondag van het jaar bij de keukenhof.
We zijn met z?n allen nog even een ijsje gaan halen bij de Mc om deze prachtige dag af te sluiten.
Ik kijk terug op een prachtige eerste tocht van het jaar en hoop dat er nog vele zullen volgen!