Leerlingen Beeckland bouwen belangeloos kano-aanhanger

Leerlingen van het Beeckland in Vorden, onderdeel van het Ulenhofcollege, zijn druk in de weer met de bouw van een kano-aanhanger voor de kanovereniging Njord uit Lochem. Zij reviseren een tweedehands aanhanger tot een heuse kanotrailer met flexibel opzetstuk voor het vervoer van wildwater kano?s. De kanovereniging Njord met circa 100 leden heeft steeds meer leden die de wildwatersport bedrijven en die in sterk stromende beken en rivieren hun adrenaline laten stijgen. Wildwatervaren is een combinatie van behendigheid, techniek, souplesse en gepaste lef. Deze olympische sport wordt in Nederland door een duizendtal mensen bedreven. Nederland heeft in Zoetermeer een heuse kopie van de Olympische wildwaterbaan van Peking waar de kanoteams uit vele landen komen oefenen. De kayaktrailer die de leerlingen van het Beeckland belangeloos bouwen zal de Lochemse vereniging in staat stellen het vaaraanbod te vergroten. De vereniging is dan ook erg blij met de hulp van de leerlingen en hun docenten. Op zaterdag 19 april kunnen belangstellenden op de open dag kennis maken met de kanosport. Een sport voor jong en oud, van peddelen tussen rietkraag en op slingerende beekjes tot snelstromende rivieren in heuvels en bergen. Inlichtingen www.lkv-njord.nl