Waalclinic 2008

De NKB-kajakinstructeurs Binnenwater van Gewest Oost organiseren nu alweer voor de achtste keer een instructieweekend op de Waal. In dit weekend krijg je les in de specifieke technieken die horen bij het varen op grote rivieren en groot open water. Het weekend is bedoeld voor zowel beginners als mensen die al eerder op grote rivieren hebben gevaren. We varen in drie groepen, ieder op zijn eigen niveau. Je kunt de lage steun in de golven uitproberen, maar ook de re-entry and roll in golven van een meter hoog. Je gaat kibbetje varen, maar steekt ook regelmatig de rivier over. Zelf wildwater varen in een zeekajak leer je. Het is altijd weer een heel leuk weekend, waar je heel veel leert. En het is een leuke gelegenheid om met de andere kanoverenigingen in het Gewest Oost kennis te maken.
Ook dit jaar kamperen we weer op camping Waalstrand te Gendt. Je bent vanaf vrijdagmiddag welkom. Het varen is op zaterdag en zondag. Die dagen moet je om half tien klaar staan bij het water. Het is twee dagen, maar je mag ook ??n dag komen.
De kosten zijn gering. Je hoeft alleen de camping, je eten en je reiskosten te betalen. De instructie is gratis, Gewest Oost betaald de kosten van de instructeurs.
Het weekend wordt gehouden op 14 en 15 juni 2008
Meldt je minstens twee weken van te voren aan, maar liefst eerder. Dan weten wij hoeveel campingruimte we nodig hebben en of we voldoende instructeurs hebben.
Voor informatie en aanmelding kun je bij je instructeurs zijn of emailen naar Nico Middelkoop, nmiddelkoop@planet.nl