Hohenlimburg apr 2008

[vervangen door hohenlimburg]

Speciaal voor hen die het wild water varen wel eens willen proberen gaan we weer naar de Erft toe. Deze rivier die gevoed wordt door regen en de brongemalen van de bruinkoolmijnen heeft een water temperatuur die acceptabel blijft ook in de winter- en lentemaanden. Het traject is circa 2,5 km lang en je vindt daar circa 7 stroomversnellingen van verschillende moeilijkheidgraden. Afhankelijk van de ervarenheid van de deelnemers gaan we juist op de hindernissen die bij hun ervaring past oefenen. We beginnen bij de Gnadermuhle en eindigen in de Sporthaven van Neuss aan de Rhein. Afhankelijk van weer en zin varen e het traject twee keer. Om er te komen rijden we ruim 1,5 uur vanuit Lochem. We vertrekken dus op tijd op weer op tijd terug te zijn. De laatste keer dat we hier waren werd er gewerkt aan heuse slalompoortjes.

[b]Informatie[/b]
Vaarleider Eric van Capelleveen
Vereist Wetsuite, helm, zwemvest, kanoschoentjes
Ervaringseis Beginners
Kosten ? 9,00 per persoon
Vertrek 08:00 uur
Terugkomst uiterlijk 17:00 uur

1. De vaarroute van de Erft
2. Playboot vaarders vermaken zich op de grote wals