Bovenruhr Maa 2008

Wanneer we niet op de DWD baan Zoetermeer zijn (dan waren er genoeg aanmeldingen en plaats bij de NKB) ?n er voldoende water is Informatie over de waterstand is af te lezen op de Peilschaal Dedenborn: [url]http://www.kanu-nrw.de/cgi-bin/pegel/resultPEGEL.php [/url]of Zie ook [url]http://luadb.lds.nrw.de/LUA/wiski/phpwel.htm [/url]60 = Laag maar te doen (WW 2+), 90 = stevig en leuk (WW 2-3), 140 = denderen (WW 3+), 200 = forget it voor mensen als wij! Dan gaan we weer eens naar de Boven Rur bij Monschau (D) toe. Rondje Aken, richting Luik en dan al snel de snelweg af. Flitser op de weg richting Monschau, de snelheid ter plekke is 50. (red. Leo heeft ervaring) De Batavieren uit Nijmegen waren in januari 2008 nog op de BovenRur. De Boven-Rur had toen een waterstand van 82 cm. Niet echt veel ( vonden zij), maar voldoende om de rivier af te varen. Voor Michelle was het de eerste keer op deze rivier en dan is een niet te hoge waterstand erg prettig. Een foutje wordt niet meteen afgestraft, en we hadden dan ook geen zwemmers. Zelfs niet in het laatste verraderlijke stuk aan het eind van Monschau. En Njord ? We kijken vooraf naar de waterstand en bellen door wat we gaan doen. Ten tijde van dit schrijven, 16 februari, is de waterstand slechts 24 cm.Maar dat gaat veranderen. Als je je niet opgeeft, bellen we je niet ! Schroom dus niet, je hebt niet voor niets in het zwembad geoefend en ooit moet je er toch aan gaan wennen dat rollen soms ook in koud water moet. Vertrek 08:00 Terugkomst 18:00 Kosten ? 9.00 per persoon Ervaring Gevorderden WW2+ WW3 Verplicht Wetsuite, thermokleding, schoentjes, helm, zwemvest, energie en lef