Kanotechnieken en kanopolo in de Beemd

Ook deze winter gaan we in het Zwembad De Beemd kanopolo?n en oefenen met kanotechnieken. Vorig jaar deden we dat voor het eerst anderhalf uur en dat is goed bevallen omdat we meer tijd tot onze beschikking hebben. De eerste 45 minuten kan worden geoefend in kanotechnieken. Wie bijvoorbeeld eskimoteren wil leren krijgt een lesprogramma aangeboden wat we in de vijf zondagen doorwerken. Wie andere kanotechnieken voor b.v. vlakwater-varen wil verbeteren kan daarvoor ook begeleiding krijgen. We kunnen de lesprogramma?s individueel afstemmen. We vragen dus van de deelnemers om zich van te voren op te geven.

Geef daarbij aan:
– Welke kanotechnieken je wilt leren of verbeteren
– Welke data je denkt te komen
– Oefenen met redding op groot water is noodzakelijk als je op grote meren of de waddenzee wil gaan varen.

Het is voor ons van belang om inzicht te hebben hoeveel ?cursisten? er komen. We kunnen daar het aantal begeleiders op af stemmen. Je kunt je opgeven bij Henk Groeneveld (tel. 0575 528157). Graag voor 11 januari.
Ook voor deelname aan kanopolo in het zwembad, graag de zondag van tevoren je opgeven, dit kan ook per mail. Ook dit jaar wordt er weer een kleine bijdrage (ca. 2 euro p.p per keer) . Per gezin betaal je niet meer dan voor 3 gezinsleden per keer. Niet-leden betalen altijd ? 2,00 per keer.

De indeling per zondag zal er zo uit zien:

– De eerste 45 min. les in kanotechnieken.
– Wie niet aan de lessen deelneemt kan deze tijd naar eigen believen invullen door voor zich zelf met een kano te oefenen of wat in het water te spelen wat kinderen vaak doen. Voorwaarde is dat dit in het wedstrijdbad gebeurd waarvoor een apart hoekje wordt aangeboden. Het is niet toegestaan te zwemmen tussen de oefenende kano?rs.
– De tweede 45 min. wordt besteed aan kanopolo. Hiervoor wordt het hele wedstrijdbad gebruikt, dus wie niet meedoet blijft dan ook uit het bad. Hieraan kan iedereen meedoen. Ervaring is niet vereist, wel dient de daarvoor bestemde uitrusting te worden gebruikt., te weten een helm en zwemvest. Kanopolo mag vanwege de veiligheid alleen met poloboten worden gespeeld.

De data zijn: 13, 20 en 27 januari
3 en 17 februari
Tijdstip: 16.00 uur tot 17.30 uur.
Kosten: 2 euro per persoon per zondag met een maximum van 6 euro per gezin. (leden).

Op 13 januari word vanaf 14:30 op het botenhuis de DVD van eskimoteren getoond. Voor hen die het eskimoteren willen leren een aanrader.

Wellicht ten overvloede willen we hierbij nog aangeven dat deelname geheel voor eigen verantwoording is en dat Njord zich niet aansprakelijk stelt voor eventuele materi?le of immateri?le schade.

Namens de PWBZ commissie