De Hase (DU)

[b]Kanotrektocht over de Hase in Duitsland 22 en 23 september.[/b]

De Hase is een riviertje dat harder stroomt dan de Berkel en ook breder is. Het stroomt door een prachtig gebied. We willen de eerste dag al vroeg uit Lochem vertrekken en dan naar Hasel?nne rijden. Daar gaan we de tenten opzetten. Direct daarna gaan we door naar het startpunt van de dagtocht, 14.5 km stroomopwaarts. We varen dan terug naar de camping.
Het betreft een luxe camping met veel faciliteiten. De bedoeling is echter om op het (eenvoudige )natuurterrein van de camping te gaan staan.
De volgende dag willen we weer vroeg op ( 7.00 uur !! ) om de mooiste van beide tochten te gaan varen. Deze loopt van Haselunne naar Bokeloh. Dit ligt nabij Meppen. De bedoeling is om 27,1 km te gaan varen. Met de stroming die er is, is dit voor de beetje geoefende vaarders goed haalbaar . (een kanoverhuurbedrijf ter plaatse biedt standaard een nog langere tocht aan) Indien de stroming toch erg tegen blijkt te vallen kunnen we de tocht echter nog wat inkorten.
Naar verwachting zullen we rond 18.30 uur weer gepakt en gezakt zijn om richting Lochem te rijden. Omdat we dan natuurlijk een enorme eetlust hebben opgewekt, willen we, voor de liefhebbers, een geschikte locatie zoeken om samen wat te eten. (Je kunt natuurlijk ook direct doorrijden naar huis) Het zal een eenvoudige eetgelegenheid zijn, mogelijk de kantine van de / een camping. Daarna kunnen we terugrijden naar Lochem.
Er zit aan het begin van de eerste dag waarschijnlijk ??n overdraging in de route, daarna niet meer.

Gegevens over de tocht.
Datum: 22 en 23 september
Boten laden: 7.00 uur
Vaarafstand: 22 september; 14.5 km
23 september; 27.1 km
Vaar punten: 50 punten
Vervoerskosten
Vaarleiding: Hans Maarse en Gabrielle Kers
Aanmelden: Uiterlijk 19 september bij Gabrielle Kers; 0573 257199