Linge Bloesemtocht

Zondag 22 april was het ?s ochtends nog rustig op de weg. Toch waren er al negen leden van Njord onderweg naar Geldermalsen. Het beloofde een prachtige dag te worden. Na anderhalf uur rijden vonden we bij de jachthaven een plek om de boten af te laden. De trailer werd naar het eindpunt gebracht. Er werd van een eerste broodje genoten. De boten gingen te water.
De Linge is een brede langzaam stromende rivier. Er zijn geen stuwen.
In Geldermalsem werd het eerste stuk door de stad gevaren. Daarna kom je in het vrije land met weilanden en in bloeiende boomgaarden. Zaterdag was hier de Bloesemtocht georganiseerd. Een groot evenement voor fietsers waarvoor zelfs extra bruggen over de Linge worden aangebracht. Deze bruggen lagen nog op de wal, de tijdelijke verharding naar de bruggen was nog aanwezig. Al varend passeer je de plaatsen Tricht, Deil, Enspijk, Beesd, Rumpt en Rhenoy. Vanaf het water gezien heeft elk dorpje zijn eigen romantische aanblik.
Het prachtige weer, de dorpsgezichten en de broedende vogels zorgden voor een prachtige tocht die in Asperen werd afgesloten.
Wil je echt een indruk krijgen van deze tocht?
Klik dan op:
[url=http://www.lkv-njord.nl/fotoboek.php?album=De%20Linge%20Bloesemtocht%202007]Fotosessie Linge Bloesemtocht[/url]