Amsterdamse Grachten 2007

AMSTERDAMSE GRACHTEN

Amsterdam is over de hele wereld bekend om zijn grachten. In de loop der eeuwen als onderdeel van verdedigingswerken gegraven, dienen ze ook als sier in de stadsuitbreidingen. In dit tientallen kilometers lange stelsel van waterwegen kan vrij gevaren worden.
De grachten staan op de lijst van toeristische attracties op de 2e plaats met ruim 2,7 miljoen bezoekers! Een topper met wereldfaam!
Een nadeel is dat er bij mooi weer vele rondvaartboten varen die behoorlijk kunnen doordrukken. Derhalve is deze tocht alleen geschikt voor de redelijk geoefende kanovaarder die niet bang is voor wat golfslag.
Een ander probleem is dat door de hoge kademuren in het centrum het in- en uitstappen onderweg nauwelijks mogelijk is. Er zijn slechts 2 plekken waar dit wel kan: de steiger bij het Lido langs de Singelgracht en een drijvende steiger in de Brouwersgracht. E?n van deze of beide vormen dus automatisch ons rustpunt.

Een deel van onze route is bewegwijzerd met bordjes.
We zullen varen langs stukjes van zowel de Prinsen-, de Keizers- als de Herengracht. Vervolgens langs de wallen, het zgn. Red light district en onder ?magere Hein?door. Om zo weer bij het beginpunt uit te komen. Er hoeft dus niet gependeld te worden.
Vermoedelijk geldt bij ons in/uitstappunt betaald parkeren. In dat geval zal dit hoofdelijk omgeslagen worden en bovenop de vervoerskosten berekend worden. Het zal wellicht praktischer zijn om zonder botenwagen te rijden (dit ter beoordeling van de vaarleiding).

Alvast een aantal regels die op het water gelden:
– vaar altijd stuurboord
– rondvaartboten en schepen langer dan 20 meter hebben altijd voorrang
– er mag niet onder of aan een brug, aan woonboten of andere drijvende objecten aangelegd worden

[b]Tochtgegevens[/b]

datum: zaterdag 1 september 2007
boten laden: 8.00 uur
thuiskomst: 19.00 uur
vaarafstand: 15 km.
vaarpunten: 25 punten
vervoerskosten: ? 6
vaarleiding: Hans Maarse en Bart van Alten
aanmelden: v??r donderdag 30 augustus bij Bart tel.0573-421000 of famvanalten [@] hetnet.nl
tel. nr. tijdens de tocht: 06-26564228 (Bart)