De Oude IJssel 2007

Zaterdag 4 april lieten negen kano?rs hun boten in de Oude IJssel glijden. Ze hadden zich laten verleiden tot het varen van een korte tocht, dichtbij huis.
Het was droog, lichtbewolkt en windstil.
We gingen te water in de zwaaikom bij Doetinchem. Na een kilometer industriegebied belandden we tussen de weilanden en rietkragen. De Oude IJssel is een breed en rustig vaarwater. Je ligt hoog waardoor het landschap goed tot zijn recht komt. Rechts varend om de vele vissers niet te storen kwamen we bij de pauzeplek een bosje. Na een halfuurtje van de zon genoten te hebben werd verder gevaren naar Laag Keppel. Hier bleek de ophaalbrug automatisch open te gaan. Even voorbij Laag Keppel zijn we een oude tak ingevaren. Het begin van deze tak is jachthaven. Richting kasteel bevindt zich het restant van een sluis, daarachter liggen woonboten. Het kasteel was jammer genoeg niet te bereiken. Onder de brug is de vaart door een dubbele afsluiting versperd. De tocht werd voortgezet richting Doesburg. Het eindpunt was de brug ter hoogte van Laag Keppel. Ook deze brug ging automatisch open. Na een tijdje stond er een rij auto?s te wachten. Het was nog even spannend of de brug automatisch zou sluiten. Jawel, na een minuut op vijf ging hij weer dicht.
Het was een prima tocht. Walter en Liset Kloosterboer hebben zich van hun beste kant laten zien. Ze hebben prima gevaren.