Sneeuwkayak bij de SPBWZ?

Wat nu weer, zult u zeggen. Is PWBZ niet genoeg ingewikkeld en gevarieerd qua kanosport. Moet daar nu weer een adrenaline verhogende variant bijkomen. Kanovaren doe je toch voor natuur en rust, genieten van het landschap, een gezellig gesprek op het water, oogstrelende landschappen bewonderen en tijd hebben om al peddelend andere zaken te overdenken?. U heeft helemaal gelijk maar naast het bungeejumpen en deltavliegen, heeft de kanosport er sinds kort naast de reeds bekende rodeosport een variant bij. Sneeuwkayakken doe je op de borstelbaan, op de piste of gewoon in een van de INDOOR sneeuwparadijzen die Nederland en Duitsland rijk zijn. Voordeel is dat als je aan het sneuwkayakken bent er geen andere skieërs of snowboarders zich op de piste wagen. Gezeten in je kayak ontwikkel je namelijk een duizelingwekkende snelheid, zo lijkt het en is het kanten en sneeuwpeddelen geblazen. Enfin de onderstaande foto van Jasper Polak uit de Spits van afgelopen week. Zie ook www.jasperpolak.nl waar een fraaie verzameling hoogwaardige foto’s van Jasper prijken.

 Als je dit ziet word je natuurlijk nieuwsgierig. Dus ga je verder zoeken op het Internet. Via de site van de NKB www.nkb.nl vonden we een serie filmpjes die een mooie indruk geven van het sneeuwkayakken. Kijk maar eens op www.snowkayak.nl. Daar prijken een serie foto’s en filmpjes die laten zien hoe gaaf sneeuwkayakken is. Zie ook http://denhaag.rtvwest.nl/nieuwsitem/4063