Infoavond over onderkoeling 2007

Vrijdag avond 16 Februari is er een lezing geweest over onderkoeling. Daarvoor hadden wij Cor Blok uitgenodigd. Cor Blok is voorzitter van Gewest Oost en enthousiast kanovaarder van KV. Hardenberg-De Vecht.

De dingen die in zijn lezing aan bod kwamen, waren:
* Wat is onderkoeling.
* Hoe kom je er aan.
* Hoe gevaarlijk is het en waarom.
* Hoe onderken je het bij jezelf, bij een ander.
* Wat kun je doen om het te voorkomen.
* Wat kun je er aan doen.
* Iets over kleding en de daarin verwerkte materialen.

Er ligt een uitgeprint exemplaar in het botenhuis. Het wordt warm aanbevolen om dit eens door te lezen. Als je wilt, kun je bij Lidy Groeneveld via de mail een exemplaar aanvragen.Het was een erg leerzame lezing. Het werd ons duidelijk dat het iedereen kan overkomen en hoe gevaarlijk het kan zijn op groot water. Ga nooit alleen het grote water op. Let op je vaarmaatjes, het komt voor dat iemand zich niet realiseert onderkoeld te raken. Neem voldoende (eigenlijk iets te veel) voedsel en warm drinken mee. Let op je kleding en neem voldoende reserve mee, ook wanneer je op klein water gaat varen. Wees op elk weerstype voorbereid en denk er aan dat wanneer het lekker weer is, de watertemperatuur nog koud kan zijn.