PWBZ Filmavond December 2006

Een ingelaste activiteit omdat we merkten dat er belangstelling is om te weten wat dat PWBZ varen nu eigenlijk inhoud. Zoals Leo de Jong tijdens de succesvolle avond zei ?Het levert nog al wat spannende verhalen op, maar is vooral ook heel leuk? en hij voegde er nog aan toe ?En als je het verantwoord en stapsgewijs leert, blijft het leuk en niet angstig. Hij liet ons daarna mooie plaatjes zien uit Frankrijk (Durance nabij GAP) en Sloveni? So?a (nabij Bove?), maar ook heel instructieve plaatjes uit een WW boek. Plaatjes waardoor je precies kon zien hoe je traverseert over een stromende rivier en hoe je een een keerwater in- en uitvaart. Daarna zagen we de filmbeelden van het WW-kamp aan de Rh?ne in Sault Brenaz (nabij Lyon). We zagen hoe Rene en Pim Meulenbeek, Leo en Sangitta de Jong, Yvonne Both, Tobias en Eric van Capelleveen op de WW baan het WW-varen leerden en plezier hadden. 100 meter lopen vanaf de tent en plons zo de WW baan in. Een WW baan die veel moeilijkheidsniveau?s kent, die je los van elkaar, passend bij je eigen niveau, kan benutten. Ook keken we nog naar de filmbeelden van de WW baan Hohenlimburg aan de Lenne (nabij Dortmundt)

Na de pauze, volgde de DVD?s van White Water en van leren Esktimoteren. Duidelijke filmbeelden lieten zien hoe je die rol in een serie stappen aanleert. De DVD?s hadden we geleend van de NKB Gewest Oost. Het was een feest te zien hoe makkelijk de rol aangeleerd en uitgevoerd kan worden. Vooral de filmbeelden die laten zien wat er gebeurd als je iets verkeerd doet, waren leerzaam. Beelden en kreten van herkenning waren te horen. En je leert juist ook van het (her)kennen van je fouten nietwaar? Zo is het te snel oprichten van je romp bij het eskimoteren rampzalig. Eerst de boot met je heup en knie omhoog draaien en dan pas via een soort wegrol beweging volgt je romp en als laatste je hoofd. Bij het voltooien van de rol kijk je met je hoofd langs de peddel weg. Zo zorg je voor een goede afronding van de eskimorol.

Dankzij de constructievaardigheden van Johan Terwel konden we projecteren vanaf een heus beamerplatform, dat nu eenvoudig in de kantine geplaatst kan worden. Johan bedankt.