Programma in de maanden September en Oktober

Komende maanden staat er weer een druk programma voor de deur. De vele wildwatertochten van de pwbz zorgen zeker voor dat drukke programma. Dit artikeltje geeft van elke tocht wat informatie. Wilt u de meest actuele informatie over een tocht kijk dan bij het artikel van de tocht. Die kunt u vinden onder het kopje activiteiten en dan kalender. De volgende activiteiten zullen de komende maanden plaats vinden:

Neuss September 2006

Datum 03 September
Vertrek 7.00 uur bij het clubgebouw
Terugkomst ca. 18.00 uur
Kosten 9 euro per persoon
Opgave Eric van Capelleveen
ECA@TG.NL 0653.260109
Voor zaterdag 21 oktober.
Info Wetsuit verplicht en te lenen bij Njord.

Deze tocht is met hohenlimburg van datum gewisseld.

Extra Tocht IJssel

Dit is een korte avondtocht. Heb je nog niet eerder op de IJssel gevaren dan is het een goede voorbereiding op de Veluwe Rally. We varen van Doesburg naar Zutphen.
Gezien de scheepvaart is het geen tocht voor beginners. De minimum leeftijd bedraagt 12 jaar. Kinderen kunnen alleen onder begeleiding van ouders meevaren.
Zwemvest verplicht.

Gegevens over de tocht.
Datum: vrijdag 8 september
Boten laden: 18.00 uur
Thuiskomst: ca 22.30 uur
Kosten: ? 2,00
Vaarafstand: 25 km
Vaarpunten: 25
Vaarleiding: Hans Maarse
Aanmelden: uiterlijk woensdag 6 september
bij Hans Maarse tel. 0573-253242 jhm-maarse@hetnet.nl

Elting-M?hlenbach

De Elting-M?hlenbach is een voor ons nieuw experiment in Duitsland. Bij mijn weten heeft niemand van de vereniging deze beek – in de buurt van de luchthaven M?nster- al gevaren.
Derhalve zal dit t.z.t. eerst verkend moeten worden. Naar men zegt is het een prachtige beek die deels door bossen loopt en onder het Dortmund-Ems kanaal doorgaat via een tunnel. We passeren een natuurvriendenhuis en eindigen in de Ems.
I.v.m. de waterstand kan deze tocht alleen in voor- of najaar gevaren worden. Er is een kans dat we met wildwaterbootjes gaan, maar daar horen jullie t.z.t. meer over. Wie durft dit experiment met mij aan te gaan?

Tochtgegevens

datum: zondag 10 september 2006
boten laden: 8.00 uurv
thuiskomst: 17.00 uur
vaarafstand: 19 km.
vaarpunten: 25 punten
vervoerskosten: ? 7
vaarleiding: Yvonne Both
aanmelden: voor 8 september bij Yvonne, 053-4329960 of yvonneboth@planet.nl

Weekend Zeevaren Texel 2006
In september gaan we twee dagen kanovaren rond Texel. De maximale grootte van de groep kan uit acht personen bestaan. Volgorde van aanmelding wordt aangehouden bij toewijzing van deelname. Het vindt plaats onder begeleiding van een ervaren gids. Ervaring op groot water, wildwater en brandingvaren is vereist. Anders vooraf oefening op een grote rivier met grote golven van de schepen. De lage steun moet men beheersen. Ook moet de redding op groot water deze zomer nog een keer in het zwembad van Vorden worden geoefend. Er wordt op zaterdag 16 september vanaf Den Helder vertrokken. Er wordt overnacht op Texel. Op zondag weer om 14.00 uur terug bij Harderwijk. Welke uitrusting vereist is, wordt te zijner tijd aangegeven. Zeekano?s kunnen voor ? 15,- bij de gids worden gehuurd.

Tochtgegevens:

Datum: 16 en 17 september
Vertrek: 16 september 7.30 uur
Kosten: ?40,- per persoon voor de gids, mits de groep uit 8 personen bestaat. Reiskosten worden met elkaar gedeeld naar ruim de brandstofkosten van de chauffeurs. Verder ??n overnachting op een camping.
Opgave: Bij Henk Groeneveld 0575 528157 of l.groeneveld7@chello.nl

Veluwerally 2006
Ook dit jaar willen we als vereniging deelnemen aan de 29e Veluwe Rally. We hopen voldoende deelnemers te hebben voor de C-10 en misschien slepen we weer de trofee voor de meeste deelnemers in de wacht. Inschrijving voor de C-10 staat voor iedereen open, ervaren of minder ervaren, het maakt niet uit. We moeten er wel rekening mee houden, dat er voor de C-10 voldoende ?sterke?mensen meegaan. Het is natuurlijk ook voor de kinderen leuk om met zo?n grote boot op de IJssel te varen, hun vader of moeder zijn dan wel nodig om de mindere krachten te compenseren. Ga je in een eigen kajak en heb je nog nooit op de IJssel gevaren, dan moet je wel aan de oefentocht hebben deelgenomen.

Op de website www.veluwerally.nl is de bijgaande informatie te vinden.

De VELUWE RALLY is een van de grootste kano-evenementen in Nederland. De tocht wordt georganiseerd door Gewest Oost van de NKB, onder de vlag van de ICF. Deze prestatietocht is bedoeld voor iedere ervaren kanovaarder. De oudste deel-nemer is inmiddels 80 jaar! Wanneer je jonger bent dat 14 kun je de tocht onder begeleiding van iemand van minimaal 18 jaar varen.

De Veluwerally wordt elk jaar gehouden op de laatste zondag van september.

De tocht voert stroomafwaarts over de IJssel van Giesbeek naar Zutphen (ca. 35 kilometer), Deventer (ca. 50 kilometer) of Kampen (ca. 100 kilometer).
Ook dit jaar starten we weer vanaf het Meentse strand van het recreatiegebied Rhederlaag en bij de Deventer Kano Vereniging in Deventer.

VAARSCHEMA OP ZONDAG
Starttijden Rhederlaag
07.30 uur 100 km-vaarders, naar Kampen
08.00 uur 50 km-vaarders, naar Deventer
08.30 uur 35 km-vaarders, naar Zutphen
09.00 uur Sluiting van de start.

KOSTEN
Het inschrijfgeld bedraagt ? 9,50 p.p. Leden van de NKB betalen ? 7,50 p.p. Inschrijven via de vereniging geeft recht op 10% korting. Inschrijvingen na 11 september (datum girobijschrijving) kosten ? 2,- p.p. extra. Er vindt geen restitutie plaats indien het evenement door overmacht wordt afgelast.

PRIJZEN
Elke succesvolle deelnemer ontvangt een medaille. De verenigingen met de meeste succesvolle vaarders op een afstand krijgen een herinnering.
AANSPRAKELIJKHEID EN REGLEMENT
Deelnemers dienen zich aan het verstrekte reglement te houden. Het dragen van een zwemvest is verplicht. De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor diefstal en/of vernieling van persoonlijke eigendommen. Iedereen neemt deel voor eigen risico en is zelf verantwoordelijke voor het nakomen van de vaarreglementen.

We zoeken vrijwilligers die bereid zijn deelnemers naar Giesbeek te brengen en/of op het eindpunt weer op te halen. Meld je aan, we zijn je heel dankbaar, vraag maar na aan de lieve dames, die ons vorig jaar hebben gereden.

Alle gegevens op een rij:

Tocht: Veluwe Rally
Dag: Zondag 24 september 2006
Vertrek: 6.00 u botenhuis
Terug: ? 19.00 u
Kosten: ? 7,50 na 4 september ? 9,50
Kosten vervoer: ? 4,00
Sluiting inschrijving: 19 september opgave voor 4 september geeft ? 2,00 voordeel
Vaarpunten: 25
Aanmelden bij: Hans Maarse tel. 0573-253242 jhm-maarse@hetnet.nl

Bij inschrijving heb ik de volgende gegevens nodig:
1. je naam
2. eigen boot / Njord boot / C-10
3. welke afstand wil je varen? (C-10 is 50 km)
4. kun je personen vervoeren? ja/nee
5. kun je boten vervoeren? ja/nee
6. Ik heb ook je NKB-nummer nodig.

Zandwetering 2006

Zondag 1 Oktober willen we op de Zandwetering nabij Deventer varen. Vanaf het Overijssels kanaal loopt er een wetering richting Olst. We komen hier door de landgoederen ?de Kranenkamp? en ?Boxbergen?. Deze afstand zal ongeveer 10 km. bedragen. In Olst gaan we links af de Zand wetering op. Even ten zuiden van Olst passeren we het landgoed Hoenlo. Het huis is voor de kanovaarder niet te zien, wel is de sfeer van het landgoed merkbaar aan de prachtige oude loofbossen. Via Diepenveen en langs de rand van Deventer stroomt de Zandwetering weer in het Overijssels kanaal. Deze afstand zal ongeveer 12 km. zijn. Tijdens de tocht komen we veel stuwen en dammen met hun overdraagplaatsen tegen. Dit hoeft voor geen belemmering te zijn, want het kanoen is hier zeker de moeite waard. De tocht is gezien het aantal km. en de vele overdragingen niet geschikt voor kinderen.

Gegevens over de tocht

Datum: Zondag 1 Oktober
Boten laden: 8.30 uur.
Vaarafstand: +/_ 22 km.
Vaarpunten: 25 punten
Vaarleiding: Lidy Groeneveld
Vervoerskosten: ? 2,00
Aanmelden: uiterlijk 27 September, tel. nr. 0575-528157

Glijgoot 2006

Datum Zondag 8 oktober
Tijdstip 11.00 uur
Locatie Clubgebouw
Opgave Eric van Capelleveen
ECA@TG.NL 0653.260109
Voor zaterdagavond 7 oktober19.00 uur

Weekend Friesland 2006

In oktober staat een Friesland weekend op het programma. Voor de liefhebbers van een herfsttocht zoeken wij sfeer van de trekvaart uit de 17e eeuw op. Van het uitgebreide netwerk van trekvaarten, nemen wij de verbinding tussen Workum en Bolsward als uitgangspunt. Vanuit Parrega kunnen zowel een tocht naar Workum als naar Bolsward worden gemaakt. Afhankelijk van het weer en de samenstelling van de groep maken wij er een trektocht met ruimte voor cultuur-historische elementen van. Zoals gebruikelijk zoeken wij onderweg een campeerplek.

Gegevens over de tocht

Datum: zaterdag 14 oktober / zondag 15 oktober
Boten laden: 8.00 uur
Thuiskomst: 19.00 uur
Vaarafstand: ca. 20 km per tocht afhankelijk weer en groep
Vaarpunten: 25 per tocht
Vervoerskosten: 7 euro
Vaarleider: Bart van Alten
Aanmelden: uiterlijk 1 oktober
tel 0573 ? 421000 / famvanalten@hetnet.nl

Hohen Limburg
In de herfstvakantie willen we weer naar de Wildwaterbaan van Hohenlimburg nabij Dortmund/Hagen toe.(update, op zaterdag zitten duitse verenigingen erop dus zouden we zondag gaan). Deze 300 meter lange baan gelegen naast de Lenne biedt WW vaarders de mogelijkheid te oefenen in het opvaren van walsen, verblokkingen te nemen en keerwaters in te draaien. De baan kent moeilijkheidsgraden van WW1+ tot WW3 e.e.a. afhankelijk van de waterstand. Ze is dus geschikt voor beginners en enigszins gevorderden. We beslissen afhankelijk van de aanmeldingen of we zaterdag?s of zondag?s gaan.

Vertrek: 7:00 uur bij het clubgebouw
Kosten: 9,00 euro voor vervoer en er kan 9 euro entree worden gevraagd
Opgave Eric van Capelleveen
ECA@TG.NL 0653.260109
Info Wetsuit verplicht en te lenen bij Njord.

Deze tocht is gewisseld met de datum van Neuss.