Zandwetering 2006

Zondag 1 Oktober willen we op de Zandwetering nabij Deventer varen. Vanaf het Overijssels kanaal loopt er een wetering richting Olst. We komen hier door de landgoederen ?de Kranenkamp? en ?Boxbergen?. Deze afstand zal ongeveer 10 km. bedragen. In Olst gaan we links af de Zand wetering op. Even ten zuiden van Olst passeren we het landgoed Hoenlo. Het huis is voor de kanovaarder niet te zien, wel is de sfeer van het landgoed merkbaar aan de prachtige oude loofbossen. Via Diepenveen en langs de rand van Deventer stroomt de Zandwetering weer in het Overijssels kanaal. Deze afstand zal ongeveer 12 km. zijn. Tijdens de tocht komen we veel stuwen en dammen met hun overdraagplaatsen tegen. Dit hoeft voor geen belemmering te zijn, want het kanoen is hier zeker de moeite waard. De tocht is gezien het aantal km. en de vele overdragingen niet geschikt voor kinderen.

Gegevens over de tocht

Datum:Zondag 1 Oktober
Boten laden:8.30 uur.
Vaarafstand:+/_ 22 km.
Vaarpunten:25 punten
Vaarleiding:Lidy Groeneveld
Vervoerskosten:? 2,00
Aanmelden:uiterlijk 27 September,
tel. nr. 0575-528157