IJssel 2006

We begonnen later dan verwacht . Eerst moesten we nog de auto wegbrengen. En daarna gingen we pas in de kano?s. We waren in totaal met zijn 9enen. Dat is niet veel als je zo?n leuke tocht maakt. Nicole Gabrielle berend en Bart konden het tempo niet bijhouden. Dus wij gingen maar tot Gorssel en de anderen gingen door tot Deventer. We kwamen ongeveer gelijk aan maar wij wisten dat niet dat hun er al waren dus na een half uur wachten gingen Bart en Gabrielle een stukje wandelen richting de weg en toen zagen we opeens de auto van Eric voorbij gaan en begonnen te zwaaien Ze zagen ons niet maar gingen wel de weg in waar wij stonden. Dus konden we de auto opladen en gaan. Toen we bij de auto kwamen was het al rond elven. We hadden hartstikke honger en we stonden dicht bij een Mc Donalds, dus hebben we daar wat gehaald. Wij hebben allebei 2 big-macs opgegeten. Toen zijn we naar het botenhuis gegaan om de boten af te laden.

Bart en Nicole Kers

Een extra ingeplande tocht, mooi weer en dito voorspellingen, geen andere verplichtingen, … dus opgeven maar voor een tocht op de IJssel. Boten laden op zes uur, een beetje gehaast maar toch mooi op tijd voor het botenladen bij het clubhuis. Een leuke groep deelnemers staat al te trappelen, de boten worden dan ook snel geladen en we reizen af naar Zutphen. Onderweg wordt nog even telefonisch met Leo, die apart reist, de instapplaats afgestemd. Voor het gemak even op elkaar te hebben gewacht voor het CS zijn we afgereisd naar de instap locatie.

Na lekker in de schaduw op de kademuur te hebben genoten was ook de transfer van het rijdend materieel geregeld. De tocht kon beginnen. Niet alle meteorologische voorspellingen zijn juist maar deze avond klopte hij wel en zoals aangegeven was de wind gedraaid en kwam uit noordelijke richting. Met de stroom mee maar de wind tegen vertrokken we richting Deventer. De wind dreef echter al snel de groep uit elkaar en er werd besloten te splitsen. Familie Kers zou tot Gorssel varen en de rest zou in eigen tempo doorvaren naar Deventer.

Om bij het eindpunt te komen moest eerst nog een stukje Slinge worden bedwongen waarbij niet iedereen het geheel droog heeft weten te houden. Een stuk met enige hindernissen, eerst een lastige uitstap, vervolgens een keerwand vlak onder het waterniveau en hier en daar nog een zandbankje. Toen we het eindpunt hadden bereikt begon het al aardig schemerig te worden en zijn snel alle spullen geladen en is de speurtocht ingezet naar de rest van de groep.

Het was inmiddels al donker geworden toen we in Gorssel de rest van de groep weer hadden gevonden. Na alle spullen te hebben geladen en de jongeren onder ons hebben gecomplementeerd met de prestatie is wederom de groep gesplits ditmaal om logistieke redenen. De auto’s werden uit Zutphen opgehaald terwijl de rest op een, inmiddels gesloten, terras heeft doorgebracht genietend van de mooie avond. Na hereniging hebben we ons zelf maar verwend met een traktatie van de Mac. Op dit nachtelijke uur bleek alleen de Mac drive nog open te zijn. Gezien het feit dat de poort niet is berekend op kano trailers hebben we deze voor de gelegenheid maar even omgedoopt tot Mac Walk. Na de, welverdiende, consumptie te hebben weggewerkt, reste ons nog de terugreis en het afladen van het materiaal. Moe maar voldaan en terugkijkend om een mooie tocht ging ieder huiswaards.

Gerald