Persbericht: Dutch water dreams playboat cup 2006

Dit jaar zal het jaar worden van de Nederlandse playboat kajakkers. Kanoshop.nl en Stichting Sportclub Outdoor Valley organiseren in samenwerking met Dutch Water Dreams, Teva, Salt en de NKB dit jaar voor het eerst een heuse Dutch Playboat Cup. Dit is een uniek kajakevenement m.b.t. het playboaten in Nederland. Dit is de eerste keer in de geschiedenis van het wildwater/freestyle (playboat) kajakken dat er op zo’n grootschalige manier een kajakevenement wordt opgezet! Deze interessante, spectaculaire en groeiende sport gaat dit jaar op grote schaal in Nederland aanwezig zijn. De Dutch Water Dreams Playboat Cup zal plaats vinden op vijf verschillende data en locaties:

1). Crazy Valley te Bergschenhoek in het weekend van 25 en 26 maart,
2). Paddle?s Up te Halfweg in het weekend van 8 en 9 april,
3). Teva Beach te Scheveningen op 27 mei,
4). Dutch Streams te Roermond op 9 september,
5). Dutch Water Dreams te Zoetermeer op 21 oktober.

Tijdens de wedstrijden is er volop vermaak en zijn er allerhande randactiviteiten te doen, zoals testvaren, demonstraties en clinics. NKB talentscout Rene Boom zal aanwezig zijn ten behoeve van de selectie voor junioren voor het Nederlands Freestyle team.
De eerste wedstrijd dag valt tegelijk met de seizoensopening van Outdoor Valley en Teva Beach met de Teva Beach branding kajak dag. Het nog te openen wildwater paradijs Dutch Water Dreams zal het strijdveld worden van de finale van de cup. Iedere locatie heeft weer zijn eigen unieke playboat onderdelen met daarin als rode draad de boatercross en het freestylen. Er wordt gestreden in de categorie?n heren/dames junioren, heren/dames senioren en in de gemengde C-1 en OC-1 klasse. Tevens zijn er 2 Nederlands kampioenschappen die meetellen in de Dutch Water Dreams Playboat Cup. Een deelnemer kan alleen in aanmerking komen voor de Dutch Water Dreams Playboat Cup, indien hij/zij op 4 van de 5 wedstrijden mee heeft gedaan.

Op elke zaterdagavond zal de dag worden afgesloten met een gezamenlijke maaltijd en kajakparty. Op de locaties waar twee wedstrijddagen zijn, heeft men tevens de mogelijkheid om te overnachten.

Voor meer informatie over playboaten en/of de Dutch Playboat Cup: www.dutchplayboatcup.nl.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Outdoor Valley:
Paul v Boerdonk, telefoonnummer 010-5221380

Artikel uit Bergschenhoek 2006-02-08