Sluitingstocht 2005

Traditiegetrouw heeft Njord op de eerste zondag van november de laatst kanotocht van het jaar. Traditiegetrouw wordt hij ook altijd gevaren van Zutphen naar Lochem.

Wij startten bij de stuw van Warnsveld. Tot Lochem zijn er dan nog vier stuwen te gaan. Start je in Zutphen, dan heb je dus vijf stuwen te gaan. Voorheen startten we ook in Zutphen, maar de laatste twee jaren zijn we ter hoogte van Warnsveld gestart. Dat stukje korter is een voordeel als er jonge kinderen bijzijn. Helaas missen we dan wel het varen onder de overwelving in Zutphen en het mooie stukje bij de oude stadspoort. Dat is wel spijtig.

We waren maar met liefst 18 deelnemers, waaronder 7 kinderen. Het weer was bijzonder mooi en het werd dan ook een hele ontspannen tocht waarbij we maar liefst 4 maal hebben gepauzeerd en nog waren we ruim op tijd bij onze eindbestemming, het clubgebouw in Lochem. Zoals altijd werd er afgesloten met een maaltijd. Dit jaar rijst met heerlijke champignon saus met kip. Vakkundig bereid door onze kok Tom Roelofsen.

Auteur: Henk Groeneveld

DE SLUITINGSTOCHT

Het is de laatste tocht van het jaar, maar aan het weer is het niet te merken. Voor de zekerheid nemen we toch de sjaals en de handschoenen mee voor de kinderen, maar ze zijn niet nodig. Als de boten zijn opgeladen, gaat iedereen op weg naar het sluisje bij Eefde/ Warnsveld. Wij kunnen daar gelijk naar toe omdat we er zo dichtbij wonen, wat een luxe. Maar toch is het voor ons nog doorwerken om alles voor het hele gezin mee te nemen. De routine hiervoor ontbreekt nog. Als alle boten zijn afgeladen ontbreekt er nog ??n boot. Lidy heeft zo goed voor alle boten, peddels en zwemvesten gezorgd o.a. voor ons, dat ze haar eigen boot heeft vergeten. Gelukkig is Lochem dichtbij en is de boot zo opgehaald.

We zijn met 10 volwassenen en 7 kinderen. Het is heerlijk zonnig weer, wind in de rug en een leuk kronkelende Berkel. Er zijn nog aardig wat wandelaars die even stoppen om te kijken onderweg.

We hebben 4 sluisjes over te dragen en elke keer is er ruim tijd om te pauzeren, anders komen we te vroeg voor het eten. De kinderen spelen op en onder de sluisjes. Wij leren de J-slag in de Joep om een wat rechtere koers te varen. Halverwege bij camping Groot-Besselink hebben we een kleine wisseling: Jan komt er bij en Thomas gaat liever met de hond mee op het droge. Freya en Myrthe gaan afwisselend voorin bij Tom of varen zelf. De andere kinderen, (Bart, Gijs-Jan, en Diederik) varen het hele stuk zelf. Lidy neemt Myrthe nog even het laatste stuk op sleep. Dat is weer handig om te zien voor ons.

Over vieren komen we bij Njord aan. Daar is al begonnen met de voorbereidingen voor de maaltijd, iets met rijst? Rond vijf uur kunnen we aanschuiven, lekker hoor! Het wordt rijst met kippenragout en gemengde groenten (tok tok of zoiets..?) met appelmoes en perziken. De kinderen zijn al snel klaar om weer buiten te gaan spelen. Zonder jas nog en dat half november! Wij kletsen nog na en ruimen weer op. Het was een hele geslaagde tocht en geeft weer idee?n om vaker een activiteit met een kantine- opening te combineren.

Auteur: Familie Tilleman