Verslag Godebald kanotocht


Evenementgegevens


Verslag zondag 1 mei, Godeblad route.

Vandaag is er wonderwel een kleine opkomst; Ondanks het mooie weer, zijn we maar met z’n 4-en; Berend, Janny, Bjorn en ik. Na het boten laden gaan we richting Odijk. Omdat we een rondje gaan varen zaten we al snel in de boot. De Langbroeker Wetering leek op de kaart maar een saai recht stuk. Het bleek echter allesbehalve saai te zijn. De vele bruggetjes en prachtige huizen en kastelen zorgden ervoor dat je altijd een mooi uitzicht had. Onze rugspieren werden danig op de proef gesteld, want de meeste bruggetjes kon je net onderdoor met je neus op het voordek. Er zaten wel een hele serie overdragingen in de tocht. Maar gelukkig was er bijna altijd een mooie lage kant om in te stappen. Bij overdraging nr3 bleek het een gouden greep om een deelbare reservepeddel mee te nemen; Op de een of andere wijze heb ik het voor elkaar gekregen mijn peddel in 2-en te breken op een lage kant. Geen idee hoe het is gebeurd; toen ik in wilde stappen had ik maar een halve peddel in handen. Maar dankszij de reservepeddel hoefde de vaarleider me dus niet de hele tocht op sleep te nemen.

We hebben gepauzeerd op een prachtig plekje. Zonnetje kwam iets door de bomen, lekkere temperatuur, goed gezelschap, heerlijk.

Het 2e deel ging over de Kromme Rijn. Die deed zijn naam eer aan; veel meanders. Ook nu weer prachtige huizen en kastelen. We hebben de lus over de Oude Kromme Rijn ook bevaren.

Uiteindelijk waren we rond 15.30 uur weer bij de auto. Na het opladen zijn we moe maar voldaan huiswaarts gereden. De tocht bleek uiteindelijk 22,8 km te zijn, maar we hebben geen van allen het gevoel gehad dat het zo lang was; een afwisselende tocht bij prachtig weer!

Bij het clubhuis hebben we samen nog even een borreltje gedronken in het zonnetje; heerlijk nagenieten.

 

Gabrielle