Njord op het open Belgisch kampioenschap Freestyle en Boatercross 2016

Mava Mania (link) is een fantastisch festival waar jong en oud hun kunsten in de golven van Luik kunnen vertonen. Afgelopen vrijdag en zaterdag werd daar het open Belgisch kampioenschap freestyle en boatercross 2016 georganiseerd. Mava Mania heeft een internationaal karakter en trekt publiek aan uit o.a. Belgie, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Het toernooi kent twee disciplines, freestyle en boatercross. In de freestyle ronde kun je punten verdienen door zoveel mogelijk verschillende tricks in de golf uit te voeren binnen 2×45 seconden. Bij boatercross is het doel om het wildwater parcour met hindernissen zo snel mogelijk af te leggen. Gedurende de race mogen je medespelers je op alle mogelijke manieren proberen te dwarsbomen. Als bonus onderdeel was een ronde georganiseerd waarbij een maximaal aantal loops in een minuut moesten worden gemaakt.

Njord streed met twee afgevaardigden samen met nog enkele andere Nederlanders voor de Nederlandse glorie. Tobias en Guido van Capelleveen speelden beide mee in de senioren freestyle klasse en de senioren boatercross klasse. Tobias eindigde als 12e van Belgie in de freestyle categorie en 4e in de finale van de boatercross. Guido wist een 17e plaats neer te zetten in de freestyle categorie en werd 3e in de poule bij de boatercross voorrondes, helaas niet voldoende om door te mogen naar de finale.

Verder was te zien dat de kanosport met zijn tijd mee gaat. Film materiaal wordt tegenwoordig geschoten vanuit een drone boven de golf. Bijzonder om te zien en het levert fantastische beelden op. Op de compilatie moeten we nog even wachten in verband met het monteren, maar de beelden van vorig jaar geven een goede indruk hoe ook wij het festival hebben ervaren. Na elk een flinke hamburger te hebben weggesmikkeld kachelden we volgepakt weer terug naar Nederland om daar uitgeput maar voldaan in slaap te vallen.

Het beeld materiaal van 2015: