WW verslag Harz/Oker

Boten laden bij volle maan
Wildwatervaren in de Herfstvakantie begint met een zoektocht naar water. Eigenlijk stroomt het water alleen in de Alpen lekker. Woensdag avond weg en zondagavond thuis is krap voor een op-en-neertje Oostenrijk. Zeker als door drukte van studie, werk of anderszins het mIMG_3501aar om een paar dagen gaat.
Doorgaan of afblazen? Zeker ook omdat Eric van zijn fiets is gevallen en met een hersenschudding thuis op bed ligt. We missen niet alleen een vaste kano-maat, maar ook een pendel auto. Het wordt voor Henk, Bart, Tobias en Leo noodgedwongen een simpel programma: HohenLimburg en de rivier de Oker in de Harz.
We zitten in een perfect onderkomen met naastgelegen kroeg. Het echte vakantiegevoel ontstaat als een 50 jarige dj de feestavond inluidt. Hij geniet er zelf zichtbaar van, hij wel.
Wij gaan varen. De elektriciteitscentrale loost twee keer per dag water: op de vrijdag van 7 tot half negen en s avonds van 6 tot half 8. Bij 3 graden en het eerste ochtendlicht starten we met varen. De Oker is ons niet onbekend en we genieten vooral van de laatste passages. ’S Avonds is het vooral een rit tegen de klok: kunnen we beneden aankomen voor het donker wordt? Het lukt strak en met volle maan laden we de boten weer op en gaan naar onze ‘stamkroeg’.
Zaterdag is het uitslapen. Het water stroomt pas om 8 uur, dus de wekker kan om half zeven. Heerlijk! Ondanks de kortheid van deze vakantie en de nachten hebben we weer heerlijk op de Oker gespeeld, is het bootgIMG_3489evoel weer terug en als herboren gaan we weer aan het werk en de studie. Een energizer die we erin houden. Volgend jaar toch maar weer het oude recept: een hele week wildwater in de Alpen?