Diederik bedwingt de Hexenritt (Oker)

Foto’s komen beschikbaar op http://www.lkv-njord.nl/harz-2014/ ;  Filmpje op <moet nog gemonteerd worden>

Vrijdag 17 oktober; Zeven NJORD wildwatervaarders reizen af naar Lippstadt (Bergmühle) om daarna door te reizen naar de Oker (Harz). Na een spannende omleiding rond Winterswijk / Oeding komen we rond 10:30 aan in Lippstad, waar het water van de Lippe zich bij de Bergmühle naar beneden stort. Na wat invaren op de uitstroom splitst de groep zich. De rodeosurfers naar de speelgolf en de volumeboys afvaren vanaf de stuw. Om 1430 zijn we moe gestreden en besluiten we door te rijden naar Okertal om daar de avondlozing van de Oker mee te gaan maken. Rond 17:30 gaan we te water bij het waterwerk nabij de Romkerhall. Eerst nog WW2 maar op zoveel stenen heeft niet iedereen gerekend. Een zwemmer. Daarna gaat het beter en we genieten van de steeds hogere golven en keerwaters. Bij de Hexenritt en Geisterbahn is het Bingo. Daar wordt op waterleeskwaliteit en reactievermogen geselecteerd. Als we allemaal in het stuwbekken liggen (al dan niet omgedragen) is er voldoening. Snel inpakken want het wordt donker. Naar Schierke waar de jeugdherberg op ons wacht. Eerst lokaal een Schnitzel en Weizen scoren. Vroeg naar bed het zijn lange intensieve dagen.

Zaterdag 07:30 ontbijt en onze enigszins gedroogd materiaal ophalen. Omrijden via Torfhaus naar het Okertal voor een tweede rit. Wederom genieten. Iedereen verlegd zijn grenzen. Rond 11:00 zijn we moe, en zakt het water weer. We taaien af naar Schierke om de Brocken te gaan beklimmen. De Brocken is de hoogste berg van de Harz en je kunt via een met steenklompen bekleed pad omhoog. 600 meter klimmen in circa 1,5 uur. Boven waait het , maar ze hebben Bratwurst. We dalen op Flugel snel af, scoren een pool en maken het 2015 PWBZ programma. De avond wordt afgesloten met een forelletje en een kegelbaan. Ja die zat in de jeugdherberg.

Zondag wederom vroeg op en weer naar de Oker. We krijgen er geen genoeg van. En ja oefening baart kunst. Diederik bedwingt de Hexenritt (WW3). Kanp werk. Terug dolen we door het Weserbergland en bezoeken Hamelen. Een fraaie stad. 23,5 graad op de thermometer. Klasse. Een geweldig vaarweekend met 4 rivieren. En dat voor iets meer dan 100 euro de man.