Rondje Marken 2013

Rondje Marken 2013

Er was te veel wind om de Oosterschelde te gaan varen en de vrijdagavond bracht veel feest voor de groot water vaarders van Njord. Dus werd het alleen de zondag met bestemming Marken. We starten in nabij Uitdam op de verbindingsdam (1957) tussen het eiland Marken en de wal (Monnikkendam). Met de wind (5/6) mee naar het paard van Marken (de vuurtoren) om aldaar collega vaarders van het Texel-weekend zeevaren te ontmoeten. Leuk zo’s onverwachte ontmoeting. Samen koffie gedronken en het Marken gevoel besproken.(zie foto’s). Vandaar om het paard heen en koers naar Volendam. Hier en daar rustig en toch wel wat wind tegen. We komen langs de Groene Draeck (het zeilschip van de Oranjes) uit Muiden gevaren, die hier bewaakt voor anker ligt. Langs de strekdam naar Volendam, waar we het bekeken gevoel snel oppikken. Chinezen, Spanjaarden en ander volk wat daar loopt maakt foto’s van die dwaze Hollanders in hun kano’s. Wij zetten koers (schuin de wind tegen (4/5)) naar onze startplaats. Lange tijd varen we gelijk op met een groene bruine vaart schoener terwijl we de golven trotseren. Thuis stellen we vast dat het een mooie dag en nog mooiere tocht was. Over 14 dagen dan maar Zeeland.

Foto’s op  http://www.lkv-njord.nl/fotoboek.php?id=166