Gletschermeren 2013

Gletscher-meren 2013

Foto’s op http://www.lkv-njord.nl/fotoboek.php?id=163 en http://www.lkv-njord.nl/fotoboek.php?id=164&order=volgorde_id&sort=ASC&limit=0
Vanwege de examens en in het buitenland vertoevende collega WW vaarders werd het meivakantie-programma anders dan andere jaren ingevuld. De reis ging naat de Alpen en vanwege de weers-verwachtingen werd het Zwitserland Weggis aan het Vierwoudstrekenmeer. Hoewel de fotos’bij na anders doen vermoeden, begon de reis niet met ADAC hulp maar met een voorspoedige reis naar camping Gerberied nabij Weggis. Een “niks”-camping waar we met veel plezier bij boerin Sylvia en boer Rene hebben gestaan. Op een heuvel aan de bosrand met zicht op de Alpen en Alpenweiden. Geluiden van koeiebellen, geiten, roofvogels en verder niks. Maar wel met verwarmde douches een keukentje en hartelijkheid omlijst met prachtige natuur die bloeide. Een zee van bloemen en bloesem wuivde ons in de wind toe. Het vaarprogramma bevatte zowel wild water als toertochten. De bestemmingen werden (gekozen op basis van weer, wind, bezienswaardigheid en natuurschoon, gevarieerd. Op dag 1 de Stad Luzern met haar fraaie brug over de de Reuss, middeleeuwse binnenstad en terrassen. Dag 2 bracht een WWII tocht over de Reuss van Bremgarten naar Gebernsdorf. Dag 3 bevoeren we de Urnersee met zicht op het Gotthard massief en historische plaatsen zoals de inzweerplaats Rutli en pittoreske Bauen. Onderweg fraaie klotsgolven, hoge rotswanden, raderboten en een zwerm militairen in speedboten. Dag 4 werd een wandeldag de Rigi op. Enkelen benutten de gondel en tandradtreinen van de RIGIBAHN. Boven werd gewandeld door de nog verse sneeuw van 10 dagen oud en menig foto geschoten. Dag 5 werd gesplitst gevaren. Vier van ons togen naar het middeleeuwse Küssnacht, een van de steden aan het vierwoudstrekenmeer. Anderen togen naar het nabij gelegen Muotadal waar de rivier de Mouta een WWII+ met twee WW III passages bood. Na zorgvuldige bezichtiging te water. Dat werd door Eric te letterlijk genomen. Zijn boot wist de Muota tot de Stuwdam af te zakken. De overige vaarders kwamen niet erg ver. De enorme regenbuien in ogenschouw nemende hebben we geen nieuwe poging gedaan. Maar de Muota blijft op ons programma staan. De avonden brachten we samen in de Tipi van Bert&Ineke door bij een heuse houtgestookte kachel. Best lekker als het buiten afkoelt tot 5 graden. Maar we hadden ook meerdere dagen van 22 graden en zon en kwamen bruin gebrand  en voldaan zaterdagdagavond thuis