Kano Clinics / Cursus


Kano Cursus Clinics 2013

Zoals elk jaar organiseert Njord ook dit jaar 2013 weer een serie kanoclinics. Bedoeld om beginnende kanovaarders de basisbeginselen van het kanovaren bij te brengen. Met een programma dat stapsgewijs die principes overdraagt en de deelnemers ook de gezelligheid en saamhorigheid van de vereniging biedt. Zo leer je nog eens iemand kennen en dat terwijl je tegelijk in de prachtige Achterhoekse, Twentse en Duitse natuur verblijft. Het programma (onder voorbehoud) luidt:
Datum /Lokatie/ Cursusonderdelen
Zo 26 mei Zwembad Vorden; In/Uitstappen, balans, legen kano spatzeil, peddelslag en lage peddelsteun
Vr 31 mei Berkel Botenhuis Botengebruik, Boogslag, opkanten, remmen, bochten
Vr 7 juni Berkel Botenhuis Soorten boten, materialen, remmen, bochten, variaties
Zo 16 juni Berkel tochtje PWBZ; Werkslag, boogslag, peddelsteun
Zo 23 juni korte tocht met leden ( en Canadees varen ?)
Vr 28 juni Berkel Botenhuis Canadees varen
De cursus wordt gegeven op de zondagochtend in zwembad Den Dennen in Vorden en op vrijdagavonden van ca 19.00 -21:00 uur op de Berkel bij het clubhuis. Indien nodig wijken we (ook) uit naar de Zaterdagochtenden van ca. 09:30-12:00 uur. De twee korte tochten aanvullende op de cursus worden op zondag gevaren. Vertrek ca. 9.00 uur en terug halverwege de middag.

De kosten bedragen €35 p.p, voor volwassenen, inclusief gebruik kano en toebehoren. Tot 12 jaar € 17,50 p.p

Meld je aan bij Eric van Capelleveen via het opgaveformulier LINK dan wel telefonisch op 0653260109 of email: Eric@lkv-njord.nl . Kijk voor actuele informatie in de kalender