Loosdrecht aan de Wieden

Kanotocht in De Wieden op 26 – 8 – 12
Omdat de weersvooruitzichten erg slecht waren voor deze zondag en Buienradar aangaf dat de meeste buien in het westen van het land zouden vallen, stelde Lidy voor in plaats van naar Loosdrecht naar de Weerribben/ de Wieden te gaan. Aangezien we (Bart, Francisca, Lidy en Janny)   wel zin hadden in kanoën, maar niet in een nat pak, leek ons dat een goed alternatief en zo vertrokken we om 8.30 uur naar Belt-Schutsloot. Hoe dichter we die plaats naderden, hoe grijzer de lucht werd en vlak voor we ons doel hadden bereikt, begon het te stortregenen. Het eerste kwartier zaten we nog te wachten in de auto, totdat het wat droger werd, daarna hebben we nog zo’n 10 minuten onder de achterklep van Lidy’s auto staan koffiedrinken, voordat we de kano’s gingen afladen. De 2 kano’s zonder afdekhoes waren al redelijk met water gevuld, zodat we die eerst moesten leegscheppen om niet doornat aan de kanotocht te beginnen. Maar toen we eenmaal in de kano’s zaten klaarde de hemel zowaar op en bleef het bijna de rest van de tocht droog. Het was een prachtige tocht tussen rietvelden door en het was heel rustig. Alleen in het tweede stuk van de tocht kwamen we andere bootjes tegen. Na anderhalf uur varen hielden we pauze bij een bank op een aanlegsteiger en konden we zelfs van de zon genieten. Na nog een stukje peddelen kwamen we weer in de gracht waar we waren begonnen, maar dan wat verderop. We kwamen door het dorp Belt-Schutsloot en met een lus voeren we weer terug naar het beginpunt. Vijf minuten voor we het beginpunt bereikten begon het weer te stortregenen. Half onder de rietkragen langs de oever schuilden we, nog in de kano’s gezeten, tot de ergste bui over was. Ook tijdens het inladen van de kano’s regende het nog, maar met reservekleding in de auto konden we toch met droge kleren aan de terugreis beginnen.
Janny Wilgenhof   Foto’s zie http://www.lkv-njord.nl/fotoboek.php?id=135