Brandingvaren Katwijk aug 2012

Katwijk 27 aug 2012

Een weekend om van te dromen, windkracht 5 a 6, windrichting zuidwest draaiend naar west, dan heb je snel mooie golven aan de Noordzee. Anderen vonden het maar een nat en buiig weekend om thuis te zitten, maar wij zagen ook de zon. En zo dachten meer kanovaarders er over. In het fotoboek http://www.lkv-njord.nl/fotoboek.php?id=136 een serie foto’s van collega vaarders (er is ook filmpje geschoten, maar dat komt later beschikbaar.) http://youtu.be/qvUBAIVuJOI

Wel stevige golven en een straf windje zodat elke golf je echt moeite kostte om doorheen te klieven. Een paar fraaie surfruns van achter de branding naar het strand bleken zonder meer de moeite waard. Tussendoor even op een bodyboard en kopje koffie en verder genieten van de golven. Eskimoteren viel nog niet mee, want de golven zaten fors kort op elkaar.  Maar wel 360 graden gedraaid op de golven en 180 graden verticaal zowel voorover als achterover. Wel even slikken, maar een mooie ervaring in de branding.