Lesavond Canadees varen

Lesavond Candees varen 2012 / Open kano varen

Op deze vrijdagavond 31 augustus wordt op het botenhuis aan de hoeflingweg 4 te Lochem een lesavond Canadees varen gegeven.

 
Op twee vrijdagavonden  31 augustus en 7september gaan we iets doen aan de techniek van het open kano varen, ook wel genoemd  Canadees varen.
 We oefenen verschillende slagen, stuurslagen bij  rechtuit en bochtjes varen, waarbij het de bedoeling is dat  je met weinig energie veel bereikt. Samenwerken van voor- en achtervaarder is belangrijk. Degene die voor in de boot zit, wordt bij het sturen betrokken, zij/hij kan bijv.een staak, een wig of een trekslag maken.

Na deze twee oefen-avonden gaan we een weekend varen, 22 en 23 september, op de Ems, niet ver van huis. Twee niet al te lange vaardagen met een overnachting op een kampeerplek, direct aan de Ems bij een kroeg/restaurant. Zelf koken kan, iets met een schnitzel in het restaurant ook. In ieder geval moet alle bagage mee in de kano’s.
Het is niet de bedoeling,  dat er kajaks meevaren. Er wordt nadrukkelijk alleen met Canadezen gevaren.
Iedereen kan meedoen, je hoeft geen ervaring te hebben. Je kunt meedoen met je eigen Canadees, heb je die niet, dan  proberen we wat te regelen.
Kinderen  kunnen meedoen met hun ouders. Er is evt een 1-persoons Canadees beschikbaar.
Opgeven voor 26 augustus bij Bert Roest,  roest.1@hccnet.nl

Een impressie op http://www.kanoweb.nl/openkano.htm