Pinksterkamp 2012 Akkrum

Impressie Pinksterkamp 2012 Akkrum

Dit jaar een selecte groep deelnemers (velen hebben andere bezigheden in deze drukke meimaand) aan het Pinksterkamp 2012. Bert, Lidy en Bart hebben een perfect kamp georganiseerd, waarvoor dank. Natuurlijk werkte het weer ook geweldig mee, maar de tochten waren in één woord geweldig. Zaterdag na de opening met onze nieuwe vlag (de oude was wel mee hoor!) een tochtje naar Grou. Een tocht door Akkrum en Nes, over het aquaduct over de A32 en zo naar het fraaie Grou. Hier en daar een klotsend golfje van de langsvarende waterrecreanten en wat golfslag, maar niets dat ons verhinderde om veilig Grou te bereiken. Een ijsje en een haring voor Eric, maken het bezoek compleet. Op de terugweg gaat er iets mis met het uitspappen. Enfin kijk maar op de foto’s.

Kijk voor foto’s op http://www.lkv-njord.nl/fotoboek.php?id=133

In de avond wandelen we door het fraaie Akkrum , met fraaie hofjes en prieeltjes en een leuke winkelstraat. Het blijft lang warm, ideeal voor wie wat na wil praten.

De volgende ochtend splitsen we de groep vaarders. Ineke, Maarten, Albert en Eric varen naar Sneek (14 km) en steken het Snekermeer over. Bij de waterpoort de stad in en een terras gezocht. Terug via de klotsende vaart  en nu (beschutting zoekende tegen de wind) onderlangs en dan weer via de vaargeul naar het Noorden. Maarten loodst ons deskundig van A naar B en weet tegelijk hoe hard (7,5 km/uur) we gevaren hebben. Thuis blijk ik toch een klein blaartje opgelopen te hebben. Maar het stevig varen was genieten.

De andere groep, Corrie, Jannie, Lidy, Ron, Marlies, Koen, Rick en Nienke, heeft ondertussen het Kameleon dorp Ter Herne bezocht, gezwommen en gezworven door het eilandrijke water rondom Ter Herne. We komen vrijwel gelijktijdig aan op het kampterrein, waar Bert de voorbereidingen voor de BBQ heeft getroffen. Dat blijkt een uitdaging om de kooltjes snel te laten gloeien en zo het vlees hapklaar te krijgen. We eten onze buikjes rond en delen onze vaarervaringen.

De maandag brengt een korte tocht zuidwest van Akkrum door smalle slootjes en kleine bruggetjes.Terug op het kamp verhaalt kampwacht Lidy over een ongeduldige militair met caravan die dreigde ons kampement te overrijden omdat hij de draai niet kon maken. Die draai zat wel vooral in zijn hoofd, want linksom draaien was prima te doen, maar rechtsom zat in zijn hoofd. Gelukkig susten de buren en wist Lidy diplomatiek ruimte te maken. Enfin drukte in Friesland.

Thuis in Lochem wachtte het opruimen en de bijna traditionele Chinese rijsttafel. Dit jaar aan de oever van de Berkel onder de schaduw van de bomen want het was 27 graden. Een mooie afsluiting van een perfect Pinksterkamp.