verslag Duitse Berkel

Verslag Duitse Berkel, zondag 18 maart 

Foto impressies op http://www.lkv-njord.nl/fotoboek.php?id=117
   
Voor het eerst dit seizoen pak ik de spullen bij elkaar. Dat is altijd weer even wennen.
Zeker omdat we hebben afgesproken met WW bootjes te gaan varen. Je kunt dan natuurlijk veel minder meenemen. Maar deze hindernis wordt probleemloos genomen.
We gaan vandaag met z’n 6-en op pad; Berend, Albert, Maarten, Leo, Yvonne en ondergetekende. Gelukkig geen hele vroege verzameltijd zodat ik nog even een “zondag-morgen-gevoel”  heb.

Eenmaal aangekomen bij het startpunt begint het kanobloed bij Berend naar grote hoogten te stijgen. Hij ziet een prachtige talud vanwaar hij het jaar “feestelijk”  wil beginnen.
Onder het motto; feestelijk begin of een nominatie voor de enige trofee die ik nog niet heb (de mister blub trofee) roetsjt hij van een ca 6 meter, toch wel vrij stijl talud, het ondiepe water in. Gelukkig voor hem, helaas minder voor de toegestroomde publiek, gaat het allemaal perfect. (eea is vastgelegd op de foto) Ook Leo wordt hierdoor geïnspireerd en gaat ook via het talud te water.

Als ervaren WW man weet ook hij het droog te houden. Goed gemutst gaan we alleen op pad.
Het waterpeil is vrij laag waardoor de stroming op sommige plakken vrij gering is. We moeten er dus behoorlijk aan trekken met onze bootjes. Er zijn een aantal vervallen die met deze waterstand goed te bevaren zijn. Daar is de stroming uiteraard even wat hoger; heerlijk!
Slechts bij 1 verval dragen we over. Omdat we al een tijdje in de boot zitten, besluiten we hier een pauze te nemen. Helaas een erg winderige plek, waardoor we het allemaal toch vrij koud hebben gekregen. Vanaf het plekje waar we weer te water gaan zien we 50 meter verder een prachtig hutje om te pauzeren. Er zit zelfs een steigertje bij…………..tja, weet alles maar eens van tevoren.
We peddelen lekker door. Hebben alle tijd om eens weer bij te praten en genieten van de natuur en de rust. Gelukkig is het droog gebleven.

Omdat dit een “grens-overschrijdende” tocht is, krijgen een aantal deelnemers toch behoefte aan een “Duitse afsluit” .We besluiten er aan toe te geven; Net over de grens vinden we een Gasthof waar we de dag in stijl afsluiten.
Een geslaagde 1e tocht.