Lippe Duitsland april 2012

De Lippe Duitsland Zondag 1 april

Zondag 1 april varen we de tocht op de Lippe in Duitsland.
We varen Waltrop naar Flaesheim. In de tocht zitten twee overdragingen. De eerste bij een dam en de tweede bij een stroomversnelling van enkele honderden meters. De stroomversnelling is met een tupperware boot bevaarbaar. We varen onder twee aquaducten door, eerst passeren we het Dortmund Ems Kanal om daarna onder het oude kanaal door te varen. De afstand bedraagt 28 km. Dit is te doen omdat er een redelijke stroming staat. De vaartijd is tussen de 3 en 4 uur. De tocht is geschikt voor beginners met uithoudingsvermogen. Vanwege de lage watertemperatuur is het dragen van een wetsuite aan te raden. Wij hebben wetsuites in diverse maten beschikbaar.

Gegevens over de tocht
Datum:         zondag 1 april
Boten laden:    8:00 uur
Thuiskomst:    omstreeks 18:00 uur
Kosten:          € 6,00
Vaarafstand:    28 km
Vaarpunten:    25
Klasse:          geschikt voor beginners met uithoudingsvermogen
Uitrusting:      wetsuite en zwemvest aanbevolen
Vaarleiders:    Hans Maarse, Bart van Alten
Aanmelden:    tot en met vrijdag 30 maart bij Hans Maarse, jhm-maarse@hetnet.nl tel. 0573-253242