Verslag en foto&#039s Harz Herfst 2011

Herfst oktober 2011 Holibu (Lenne) & Harz (Oker)

Zie fotoboek http://www.lkv-njord.nl/fotoboek.php?id=100

Filmpjes Youtube filmpje zie link:Filmpje van Harz

Weekendje Harz Vrijdag Dag 1
De dag begint, Eric die een bloedhekel heeft om mensen op zich te laten wachten, wist zich al om half negen uit zijn bed te werken en daarbij zijn twee zonen daarbij mee te nemen. Berend en Bart die zich op tijd melden, bonden al snel de kayaks van ons drie boven op de wagen terwijl wij onze spullen deponeerden in de achterbak. Hohen Limburg stond voor vrijdag op de planning en met een twee uur rijden konden wij ons ook op de baan begeven. Een afspraak met de mevrouw van de wildwaterbaan  (Christine) was gelukkig gemaakt, zodat we wel na afloop warm konden douchen. Met vier man bevoeren wij de baan, die in het begin nog geheel vrij was van overige kayak obstakels. Gedurende de middag kwamen er dan toch nog andere vaarders maar echt druk was het niet, ondanks het mooie weer in de herfstvakantie. Al moet ik wel melden dat de temperatuur minder was, ca 5 graden. Onder het genot van een fictieve Doner Kebab moesten we de auto in op weg naar de Harz om daar de volgende dag de Oker te kunnen gaan bevaren. Deze reis die iets langer duurde dan gewenst door files deed onze vraag naar avondeten stijgen. Aangekomen in de Harz in de Jugendherberge Goslar mochten wij dan toch in het mooie Goslar een Wiener Schnitzel met Fransiscaner WeiBbier bekommen. En geloof me, als je vijf uur met honger in de auto zit, dan wil je niet weten hoe lekker zo’n Schnitzel dan weer is. Via het donkere bospad naar de herberg klommen wij weer naar boven, om in de herberg rustig onze nacht te kunnen doorbrengen, althans, als het beveiligings alarm niet was aangeraakt. Een oude man wist na enkele minuten dan toch dit alarm af te zetten en daarna konden wij ons bed gaan opmaken. Dat wij mannen niet goed zijn in bed opmaken was natuurlijk al algemeen bekend, maar het werd wel meteen werd duidelijk wie er thuis in een tweepersoonsbed slaapt. Berend had toch enige moeite zijn twee dekbedden in 1 hoes te krijgen. Met de nagedachten aan het Weibbier, Schnitzel en de kanolucht van de natte pakken voor de volgende dag vielen wij in slaap om de volgende dag goed voorbereid de Oker te gaan bevaren.

Zaterdag  Dag 2
Na een nacht in een bed dat al een berg lawaai maakte wanner je je hoofd omdraait, valt het opstaan wel mee. Na een typisch jeugdherberg ontbijt beginnen we onze dag met een korte reis naar de Oker. De Oker is een rivier waar Tobias, Eric en Bart al (goede) ervaringen aan hebben. Eenmaal daar aangekomen ligt de rivier helemaal droog, pas na een half uur wachten horen we het gebrom van een dynamo (generator): de rivier begint te stromen op de uitstroom van de centrale.  Op de heenweg hebben we in de auto een afspraak gemaakt, degene die zwemt trakteert op een Doner Kebab. Tobias en Bart zaten de hele dag al te wachten op een zwemmer. Bij de laatste passage (Geisterritt) mist Guido de finesse om hem in de kano te voltooien. #DONER   na het varen hebben we nog even het droge Oker meer bekeken en zijn daarna naar Eric’s steenformaties gegaan. Na een stevige wandeling hebben we van het uitzicht genoten en een Weiszen gedronken. ’s Avonds hebben we in het centrum van Goslar gegeten. Een heerlijk restaurant waar we Schnitzel , Ochs von SpieB en steaks hebben gegeten. Na een beetje onderhandelen hebben we uiteindelijk 2 bierpullen als souvenir meegenomen. Tobias en Bart zijn er erg blij mee. Na het eten hebben we nog wat gedronken in de jeugdherberg en zijn daarna gaan slapen.
Oker Harz, dag 3   Na 2 succesvolle dagen, deden we vandaag nog een dagje Oker, omdat het goed beviel, en enorm in reistijd scheelde. Dus nu bikkelen in de kou ’s ochtends van 0 graden Celsius, en meteen nadat het water er in liep, ook het water in. In een ludieke bui had ik oranje Unox mutsen over de helmen van Eric en Guido gedaan, en dus zo, 2 keer oranje, en een rood-wit-blauwe boot hadden we een aardig Nederlands front opgebouwd.

En dat front bleef niet onopgemerkt, overal langs het traject hadden we bekijks. Er werden aardig wat foto’s gemaakt, en soms wat mee gelopen door de ietwat ouderen. Tijdens de afvaart deden we dan ook wel ons best die mensen te vermaken natuurlijk, dit met mooie surfs, zelfs een met z’n 3en in 1 golf, menigeen stern-squirt en mijn persoonlijke hoogtepunt een cartwheel van een golf af.

Toen bij de Geisterbahn gingen we bijna allemaal rechtop naar beneden, soms niet helemaal goed, maar kwamen toch beneden aan. Guido werd voor de 2e keer gepakt, en pakte zelf nog een steentje, iets minder fijn. Boten op laden, en terug rennen. Berend had daar de auto weer staan, en we deden het traject nog een keer. Toen onderin wou Eric eerst niet naar beneden met als reden: “Guido wil zeker hier uitstappen toch?”, maar Guido wou revanche nemen op de golf, en deed dat ook gewoon. Er waren nog 20 minuten voor dat het water er uit ging, dus nam ik samen met Bart nog 1 sprintje naar boven, om nog 1 keer naar beneden te knallen, terwijl Guido en Eric zich omkleden.
Na dit alles zijn we weer met zijn 5-en in de auto gestapt, en richting Nederland gaan rijden, eerst wat mooi rijden, en daarna autobahn. We zijn nog even gestopt bij Marlies om haar peddel af te leveren, die we in Hohen Limburg hadden opgepikt, en toen thuis alle rotzooi weer opgeruimd. Zeker een mooi weekend gehad!