Sluitingstocht Rondje Zutphen

Sluitingstocht. 6 november 2011
 
Meestal varen we de sluitingstocht op de Berkel van Warnsveld naar het clubgebouw. Dit jaar varen we het rondje Zutphen- Eefde- Warnsveld- Zutphen. Of te wel we beginnen op de IJssel waarna we het Twente Kanaal opgaan.  Van daaruit stappen we over in het afleidings Kanaal, ook wel Groene Kanaal genoemd. En als laatste voert ons de Berkel weer naar het start punt. Er zitten 2 kleine overdragingen in het traject en 1 grote. We varen 3.5 km. op de IJssel, 3 km. op het Twente Kanaal, 3.5 km. op het Afleidings Kanaal en 6 km. op de Berkel.
Om gebruikt te maken van het Twente Kanaal met de overdraging naar het Afleidings Kanaal is een vergunning nodig. Deze vergunning is inmiddels al in ons bezit. In geval van mist/ windkracht boven de 7 mag/kan de tocht niet in deze vorm doorgaan, in dat geval is er een alternatief. Tevens moet het aantal deelnemers  van te voren door gegeven worden, dus graag op tijd opgeven. Maak gebruik van deze unieke kans om dit rondje te varen. De tocht is voor de gevorderde kanovaarder gezien het feit dat we op de IJssel en het Twente Kanaal varen. (Twijfel je of je dit aankan neem dan contact op met de vaarleider). Zwemvest is verplicht en omdat het koud kan zijn is een wetsuit aan te raden.
Mocht je een kanokarretje hebben neem die dan mee voor de grote overdraging.
Na afloop eten we traditie getrouw samen in het clubgebouw. Natuurlijk kun je ook alleen komen eten, geef dit dan door aan de vaarleider.
 
Gegevens van de tocht:
 
Datum:   zondag 6 November
vaarafstand: 16 km.
boten laden: 9.30 uur
vervoerskosten:    € 1,00
vaarpunten: 25 punt
vaarleiding:   Lidy Groeneveld
aanmelden: t/m 2 November bij Lidy Groeneveld, tel nr. 0575-528157