Pinksterkamp 2011 Hase

Pinksterkamp 2011 Hase

Zie voor een selectie van de foto’s http://www.lkv-njord.nl/fotoboek.php?id=93
en op http://lkv-njord.nl/fotoboek.php?id=95 De Hase is een mooie rivier nabij Osnabrück . Zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Hase
We kampeerden op een kampeerterrein vlak bij het voormalige slagveld van de Romeinen en Saksen nabij Kalkriese zogeheten Varusschlacht. Dat feest werd precies met de Pinksteren gevierd, en kregen we daar het nodige van mee. Zie ook http://www.kalkriese-varusschlacht.de/.

De Hase bleek een kronkelende rivier met hier en daar een stroomversnelling en fraaie natuur. Het was dan ook genieten voor de jeugd , die elke golf als welkome verrassing in de tocht ervoeren. Enfin de foto’s spreken voor zich.

Dit jaar werd er door iedereen een bijdrage geleverd voor de toverdrank die Bert en Ineke op een brutselplek onder een driepoot wisten te fabriceren. Het smaakte geweldig (zie  en op de achtergrond hadden we soms leuke , soms wat overdadige muziek. Tja dat krijg je als je midden in het feestgedruis van de Varusschlacht beland. Wij brachten het er levend af en dat kon menig Romein en Saks in het Teutenburger Wald.