Heimwee aan de jaren dertig

Heimwee naar de dertiger jaren

Toen het weer zo veel droger was als in 2011. Toen de Schipbeek in zijn huidige vorm ontstond. De kades zijn nog met de hand opgeworpen door het beekbed uit te graven en om te zetten.

Afgelopen zondag voeren we zeven mens sterk vanaf Markelo naar Bathmen over de Schipbeek die een roemruchte geschiedenis kent. Kijk op http://nl.wikipedia.org/wiki/Schipbeek We genoten van de mooie beukenformaties die de oevers sieren. Langs de Radio en TV mast van Markelo en enigszins kronkelend naar de A1 toe. Die verneem je met zijn lawaai wel, hoewel je als vaarder dichterbij de weg minder last hebt van het verkeerslawaai. Onderweg zagen we menig vispassage die door riet overwoekerd werden. Maar hopen dat de vissen hun trek al gemaakt hebben. Voor kanovaarders is het wel vaak overdragen. Nieuwe gele ballenlijnen attenderen je op tijd voor een stuw. Zijn net voorsorteerstroken als je van ver aan komt varen, maar dat is natuurlijk niet zo. In de middag braken de buien los. Gelukkig kwam Lidy ons ophalen waardoor het pendelen nu snel ging. Al met al een leuke vaarocht. Zie voor de foto’s op http://www.lkv-njord.nl/fotoboek.php?id=91