Katwijk Brandingvaren

Katwijk Brandingvaren 3 juli 2011

Op deze zondag, die naar verwachting zonnig is, gaan we dit jaar voor de eerste keer naar Katwijk toe. Brandingvaren is een deel van de kanosport waarbij je door de branding heen vaart om daarna op de golven terug te surfen. Een geweldige ervaring, maar wel een die energie kost, en voldoening geeft.  Afhankelijk van de windkracht die er staat geschikt voor beginner (windkracht 3 tot 4) of gevorderden (windkracht 5 tot 6). Na afloop een haring happen en je komt gekleurd door de zon, en gewassen door de golven geheel als een anders mens terug. Als je kunt eskimoteren is dat een voordeel wanneer de golven je om doen slaan, maar zwemmen kan natuurlijk ook. We kijken op donderdag naar de windverwachting en beslissen dan of we gaan. Bij aflandige wind zijn er geen golven en vervangen we het programma door bijvoorbeeld naar de Erft of Hohenlimburg te gaan. 

Vaarleider  Eric van Capelleveen
Doelgroep  Beginners en gevorderden
Verplicht    Wetsuite, zwemvest en helm (schoentjes zijn handig)
Vertrek  08:00 (het is 2 uur rijden naar Katwijk)
Terug 17:00
Handig   Strandtentje , en je zandvormpjes, vlieger en zonnebrand
Opgeven uiterlijk vrijdag 1 juli 22:00 (0653 260109 ECA@TG.NL)
Wind  kijk op http://www.windguru.cz/nl/index.php?sc=572