Giffre 6 mei 2011

Giffre 6 mei 2011

Vrijdag: Na een avondje doorhalen (RED. Op een vakantie houdt Albert van BIER) stap ik vrijdag fris en fruitig uit m’n tent. We hadden de Cheran willen varen maar door gebrek aan water konden we dat wel op onze buik schrijven. Er wordt nog even een groepsfoto gemaakt van alle Njord SB-gangers en nemen afscheid van de achterblijvers. Opweg naar de Giffre, deze rivier kan je tot en met mei varen dus dat wordt geen probleem. Het is een mooie tocht met de Alpen als décor op de achtergrond. De tocht eindigt in het plaatsje Samoëns. Onderweg moeten we nog een passage voorbij (aan het begin van de 2 meter brede kloof) die niet eenvoudig met de boten te nemen is. We besluiten met touw de boten naar beneden te brengen om daar onze weg te vervolgen. Bart kiest ervoor om een andere route te nemen en maakt gebruik van de zwaartekracht en komt na een succesvolle val van ongeveer 2 meter weer terecht in het water. We varen prachtig door de kloof en komen na een WW II+ traject al gauw bij het eindpunt aan. We trekken onze pakken uit en vervolgen onze weg door de bergen. Onze auto’s klimmen door de bergpassen van de Haute Savoie langs wintersportoorden zoals Morzine. Zie ook http://www.morzine-avoriaz.com komen we aan bij het meer van Geneve in het plaatsje Thonon waar we op een camping gaan overnachten. Zie ons fotoverslag op http://www.lkv-njord.nl/fotoboek.php?id=83